Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Το «τέλος» του επαρχιακού και εναλλακτικού τύπου.

Η κατάργηση του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους υπονομεύει τις επαρχιακές εφημερίδες


Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς Αχαΐας και του βουλευτή Νίκου Τσούκαλη για την κατάργηση του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους στην αποστολή των εφημερίδων της περιφέρειας


Η κατάργηση του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους που επέβαλε το άρθρο 48 του νόμου 3986, (Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012−2015, ΦΕΚ 152/1-7-2011) στην αποστολή των επαρχιακών εφημερίδων, θα σημάνει για πολλές απ’ αυτές το τέλος της κυκλοφορίας τους.

Από τις αρχές Αυγούστου όλα τα έντυπα πολιτιστικών συλλόγων, φορέων, οικολογικών και άλλων οργανώσεων, παύουν να έχουν την πολύ σημαντική για τη βιωσιμότητά τους ταχυδρομική ατέλεια, μέσω της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας - Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και θα αναγκαστούν να πληρώνουν στο ακέραιο, όλο το ποσό των ταχυδρομικών τελών.


Πρακτικά αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα το δεκαπλασιασμό των ταχυδρομικών τελών και εν τέλει το κλείσιμο εκατοντάδων εναλλακτικών εντύπων. Η έκδοση των περισσότερων από τα έντυπα που πλήττονται γίνεται καθαρά από αγάπη για τον τόπο τους, με εθελοντική εργασία και συνεισφορά των εκδοτών τους, ανήκουν κυρίως σε φορείς και οργανώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και αποτελούν μοχλό ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.


Με τη συγκεκριμένη διάταξη “τιμωρούνται” όλα εκείνα τα έντυπα που στηρίζονται στο μεράκι και στον εθελοντισμό των συντακτών τους, στη συνδρομή των μελών τους. Τιμωρούνται όλες εκείνες οι ρομαντικές προσπάθειες που μόνο να δώσουν έχουν κι όχι να πάρουν.


Η απόφαση της κυβέρνησης για την κατάργηση του μειωμένου ταχυδρομικού τέλους πρέπει άμεσα να επανεξεταστεί και προς αυτή την κατεύθυνση η Δημοκρατική Αριστερά θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αμέσως μετά το άνοιγμα της βουλής.

1 σχόλια:

ΒΑΓΓΕΛΗΣ είπε...

Αχ,βρε Νικόλαε,
Αθεράπευτα ρομαντικός !
Αυτοί που μας κυβερνάνε σήμερα (τρόικα κλπ)δεν μπορούν να ερμηνεύσουν αυτά που γράφονται στο σχόλιό σου,τα δε εδώ φερέφωνά τους δεν είναι ούτε καν φιλέλληνες.
Ημαρτον Κύριε,θου φυλακήν τω στόματί μου ,γιατί άμα το ανοίξω μπορεί να παρέμβει η διάταξη Τύπου "περί ασέμνων"
Σε ασπάζομαι......