Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Μηνυτήρια αναφορά στο Patra TV

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα για οφειλή δεδουλευμένων αποδοχών στους εργαζόμενους του Patra tv κατέθεσε η επιθεώρηση εργασίας, μετά από επίσκεψη των επιθεωρητών στις εγκαταστάσεις του σταθμού τις οποίες βρήκαν κλειστές!!!


Τα παραπάνω αναφέρονται σε απάντηση του Υπουργού Εργασίας κ. Κουτρουμάνη σε ερώτηση του Νίκου Τσούκαλη με αφορμή τις οφειλές του σταθμού στους εργαζόμενους σ’ αυτόν.


Το κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:

Σε απάντηση της με αρ. πρωτ. 17504/6-6-2011 Ερώτησης, που κατατέθηκε στη Βουλή από το Βουλευτή κ. Ν. Τσούκαλη, σχετικά με το ανωτέρω θέμα, σας πληροφορούμε τα εξής:


Στις 24-6-11 Κοινωνικοί Επιθεωρητές Εργασίας του αρμόδιου Τμήματος Επιθεώρησης Αχαΐας μετέβησαν στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού Patra tv, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έλεγχο, αλλά η επιχείρηση βρέθηκε κλειστή.


Την ίδια μέρα το Τμήμα υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα για οφειλή δεδουλευμένων αποδοχών μηνών Φεβρουαρίου-Μάίου 2011, καθώς και οφειλή αμοιβής υπερωριακής απασχόλησης για το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο 2010, έως και το Μάιο 2011.


Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ


Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ