Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Σε τραγική κατάσταση το Κέντρο Υγείας Κλειτορίας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης των ελλείψεων σε εξοπλισμό, αναλώσιμα είδη, νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και την καταβολή των δεδουλευμένων στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Κλειτορίας, επισημαίνει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.


Ο κ. Τσούκαλης τονίζοντας την απόλυτη ανασφάλεια στην οποία έχουν περιέλθει οι κάτοικοι της περιοχής, λόγω της υποβάθμισης των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών στην περιοχή ευθύνης του κέντρου αναφέρει τα εξής:
Ως τραγική χαρακτηρίζεται η κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας, που εξυπηρετεί το ορεινό και σχεδόν δυσπρόσιτο τμήμα του Δήμου Καλαβρύτων, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού του Κέντρου.


Οι πρωτοφανείς ελλείψεις σε προσωπικό και αναλώσιμα τόσο του κέντρου όσο και του Γενικού νοσοκομείου Καλαβρύτων έχει οδηγήσει στο σημείο, εδώ και αρκετούς μήνες να μην υπάρχουν γάζες (αποστειρωμένες και μη), φάρμακα, αντιδραστήρια για τη διενέργεια γενικής αίματος, μασκών με νεφελοποιητή, μπαταρίες για τα ωτοσκόπιο ή γλωσσοπίεστρα, ταινίες μέτρησης σακχάρου, γάντια αποστειρωμένα και μιας χρήσης, χαρτί για το εξεταστικό κρεβάτι ακόμα και χαρτί τουαλέτας.


Επίσης υπάρχουν ελλείψεις νοσηλευτριών σε όλες τις βάρδιες και οδηγών αλλά και αδυναμίας προμήθειας καυσίμων για το ασθενοφόρο με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμα πιο τραγική η κατάσταση λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης των διάσπαρτων οικισμών της περιοχής. Η τραγική κατάσταση ολοκληρώνεται από τις οφειλές δεδουλευμένων εφημεριών στο νοσηλευτικό προσωπικό.


Επειδή η ποιότητα των υγειονομικών υπηρεσιών στην περιοχή ευθύνης του κέντρου έχει υποβαθμιστεί επικίνδυνα με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να έχουν περιέλθει σε απόλυτη ανασφάλεια


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:


Πως προτίθεστε να αντιμετωπίσετε άμεσα τις αναφερόμενες ελλείψεις, να ικανοποιήσετε τα αιτήματα για προσλήψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό και να αποδώσετε τα οφειλόμενα από τις εφημερίες στους γιατρούς;


Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης