Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Επίσκεψη του Νίκου Τσούκαλη στις φυλακές Αγ. Στεφάνου

ΠΗΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2ΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Επίσκεψη στην κλειστή φυλακή του Αγ. Στεφάνου πραγματοποίησε ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νίκος Τσούκαλης τη Δευτέρα 27-6-2011, παίρνοντας μέρος στη γιορτή αποφοίτησης των πρώτων 15 μαθητών του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στην ίδρυση και λειτουργία του οποίου είχε συμβάλει ενεργά. Στη γιορτή παραβρέθηκαν επίσης ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Σκανδάμης ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Παναγιωτόπουλος, εκπρόσωπος του Δικηγορικού συλλόγου Πατρών κ. α



Έκδηλη ήταν η συγκίνηση τόσο των 15 αποφοίτων του σχολείου, όσο και των παραγόντων της φυλακής οι οποίοι ευχαρίστησαν όλους όσους βοήθησαν στην ίδρυση και λειτουργία του σχολείου στο οποίο ο αριθμός των συμμετεχόντων διαρκώς αυξάνεται. Για το λόγο αυτό η Διεύθυνση του σχολείου ζήτησε τόσο την αυτονόμησή του, όπως συμβαίνει σε όλες τις άλλες φυλακές, όσο και την εξασφάλιση νέων αιθουσών διδασκαλίας.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Τσούκαλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ίδρυση και λειτουργία του σχολείου και συνεχάρη τόσο τους αποφοίτους όσο και το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό για τις προσπάθειές τους, τονίζοντας πως θα συνεχίσει να στηρίζει ενεργά το θεσμό του σχολείου 2ης ευκαιρίας ώστε το ίδρυμα της κλειστής φυλακής Πατρών να εκπληρώσει το σωφρονιστικό του έργο παρέχοντας στους φυλακισμένους εφόδια για την ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό περιβάλλον.