Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Απαράδεκτη και επικίνδυνη η βία της Αστυνομίας

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρέμβασής του στην ολομέλεια της βουλής, ο Βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νίκος Τσούκαλης αναφερόμενος στα θλιβερά επεισόδια που έγιναν στην Αθήνα μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:



Σε ένα κράτος δικαίου δεν ζητάς απολογισμό, δεν ζητάς ευθύνες απ’ αυτούς οι οποίοι είναι στις παρυφές και προκαλούν επεισόδια. Οι ευθύνες σε ένα κράτος δικαίου αναζητούνται απ’ αυτούς που είναι επιφορτισμένοι να προστατεύουν την κοινωνία και να σέβονται τη νομιμότητα.

Ποιος είναι ο επιχειρησιακός απολογισμός της Αστυνομίας; Αύριο τι θα έχουμε; Θα έχουμε διαλυμένη αυτή τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Πλατείας, θα έχουμε απίστευτες καταστροφές, θα έχουμε ακριβώς το αντίθετο απ’ αυτό που επεδίωκαν όλοι αυτοί που συγκεντρώνονταν στην Πλατεία.


Από την Αστυνομία παραβιάστηκε βάναυσα η Αρχή της Αναλογικότητας. Πέτυχε ακριβώς το αντίθετο απ’ αυτό το οποίο επεδίωκε. Και καταστροφές και δεν προστάτευσε την Πλατεία.


Εμείς, ως Δημοκρατική Αριστερά, τοποθετηθήκαμε σαφέστατα και μιλήσαμε για άναρχη συμπεριφορά των κουκουλοφόρων και για αλόγιστη χρήση βίας εκ μέρους της Αστυνομίας.»
«Τον τελευταίο μήνα οι Έλληνες πολίτες βρήκαν το κουράγιο, βγήκαν από το σπίτι τους και πλημμύρισαν τις πλατείες. Ο καθένας από εμάς είχε τη δική του προσέγγιση για το συμβάν. Άλλοι χάιδεψαν, άλλοι προσπάθησαν να αναλύσουν, άλλοι προσπάθησαν να αξιολογήσουν, να βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα. Ένα όμως είναι γεγονός, ότι αυτό που έγινε κυρίως χθες, δεν άξιζε σ' αυτό που ζούσαμε όλες αυτές τις μέρες στις πλατείες.