Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΑΧΑΙΑΣ

Με τη Δημοκρατική Αριστερά στο προσκήνιο


ΑΝΑΝΕΩΣΗ στην πολιτική
ΤΟΛΜΗ στη δράση
ΕΥΘΥΝΗ για την κοινωνία και τη χώρα




 Απολογισμός δραστηριοτήτων απο τον Τάκη Παπαθεοδωρόπουλο

Στην Πατρα στις 5 Ιουνιου του 2010 σε μια καταμεστη από πολιτες αιθουσα στο Ξενοδοχειο Αστηρ με ομιλητη τον Φ. Κουβελη διακηρυξαμε την αποφαση μας να προχωρησουμε ένα βημα παρερα στην συγκροτηση της Ανανεωτικης και Δημοκρατικης Αριστερας.


Το βημα αυτό εγινε στις 27 Ιουνίου 2010 με το συλλογικό σώμα της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από εκατοντάδες συνελεύσεις σε όλη τη χώρα, εξέφρασε την επιθυμία να προχωρήσουν οι διαδικασίες ανασυγκρότησης της Ανανεωτικής και Δημοκρατικής Αριστεράς, μέσα από την ίδρυση ενός αυτόνομου και διακριτού πολιτικού φορέα. Το σώμα αυτό ίδρυσε το κόμμα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (ΔΗΜΑΡ) και ανέδειξε Πανελλαδική Πολιτική Επιτροπή, η οποία με πρόεδρο τον Φώτη Κουβέλη. Αυτή η φαση της προσπαθεια μας ολοκληρωθηε με το προσφατο 1o Συνέδριο μας.

Η ίδρυση της ΔΗΜΑΡ ήταν μια αναγκαία πολιτική πράξη για να υπάρξει άμεση απάντηση στο διογκούμενο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ριζική ανασυγκρότηση του πολιτικού πεδίου της χώρας μας καθώς και για να διατυπωθεί μια ολοκληρωμένη εναλλακτική και αριστερή πολιτική πρόταση, μέσα σε πρωτόγνωρες, τουλάχιστον μεταπολιτευτικά, συνθήκες οικονομικής, κοινωνικής, οικολογικής, πολιτισμικής κρίσης. Η ίδρυσή της αποτέλεσε, ταυτόχρονα, προσπάθεια υπεράσπισης του παρελθόντος και του μέλλοντος της ανανεωτικής, δημοκρατικής και οικολογικής Αριστεράς με βάση τις αρχές της ισότητας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της οικολογικής και δίκαιης ανάπτυξης, της υπεράσπισης της εργασίας.


Ο πυρήνας των ανανεωτικών ιδεών, που κωδικοποιείται στις θεμελιώδεις αρχές: «δημοκρατικός σοσιαλισμός, αριστερός ευρωπαϊσμός, μεταρρυθμιστική στρατηγική, οικολογικός πολιτισμός» είναι συγκροτητικό στοιχείο της ταυτότητας της ΔΗΜΑΡ. Γιατί ο χώρος της ανανεωτικής και διαρκώς ανανεούμενης αριστεράς είναι ένα ζωντανό κύτταρο υπεύθυνης στάσης, επίκαιρου λόγου, προγραμματικών θέσεων για την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.


Στον χρονο που περασε από την ίδρυσή της, η ΔΗΜΑΡ κατέγραψε μια ιδιαιτέρως αξιοσημείωτη παρουσία στην πολιτική ζωή της χώρας και μάλιστα στο σύνολο της επικράτειας. Πανελλαδικα αλλα και στην Αχαια χωρίς επαρκή οικονομικά μέσα, παρά μόνο με τους καρπούς της πρωτόγνωρης συμβολής των μελών και των φίλων της μέσα από την επιτυχημένη οικονομική εξόρμηση και μάλιστα σε συνθήκες λιτότητας, έγινε εφικτό να συγκροτηθούν οργανώσεις και περιφερειακά όργανα σε πανελλαδική κλίμακα, να ανοίξουν κομματικά γραφεία σε πλήθος περιοχών και πόλεων, να υπάρξουν οι στοιχειώδεις υποδομές που απαιτούνται για τη λειτουργία πολιτικού κόμματος με φιλοδοξία ουσιαστικής συμβολής στις πολιτικές εξελίξεις. Ανέλαβε δημόσιες πρωτοβουλίες και πραγματοποίησε παρεμβάσεις για τα επίκαιρα ζητήματα με κορυφαίες τις επιλογές της, σε υποψήφιους Δημοτικούς Άρχοντες - ιδιαίτερα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα- όπου συνέβαλε αποφασιστικά στην ανατροπή του αυτοδιοικητικού κατεστημένου δεκαετιών. Κατέγραψε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010, με δυναμικό τρόπο, την παρουσία της στους δήμους και στις περιφερειακές αυτοδιοικήσεις. Η ψήφος των πολιτών έδωσε μια σημαντική ενθάρρυνση στο εγχείρημά της ΔΗΜΑΡ και δείχνει μια δυναμική για τη μελλοντική πορεία της. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα αλλά και οι ποιοτικές αναλύσεις των δημοσκοπικών ευρημάτων πιστοποιούν ότι οποτεδήποτε και αν γίνουν εθνικές εκλογές η ΔΗΜΑΡ θα είναι στη Βουλή με τις δυνάμεις της, με την εμπιστοσύνη των πολιτών.


Μετα και από την διεξαγωγη ενός καθολα επιτυχημενου Συνεδριου μεσα σε κλιμα εντονου και γονιμου προβληματισμου με ευθυνη απεναντι στην Κοινωνια η Δημοκρατικη Αριστερα εχει διατυπωσει ένα εξαιρετικα σοβαρο συνεκτικο ολοκληρωμενο και ρεαλιστικο πλαισιο προτασεων μας για την αντιμετωπιση της κρισης και των συνεπειων της, Η σημασια αυτου του κειμενου είναι τεραστια και είναι μεγαλη αναγκη να γινει γνωστο στην κοινωνια και τους πολιτες. Για τον λογο αυτό το συμπεριλαβαμε ως παραρτημα στην εισηγηση μας.


Ειδικοτερα στην Αχαια με ελαχιστα οικονιμικα μεσα προχωρησαμε αμεσα στην λειτουργια γραφειων στην Πατρα και ολοκληρωσαμε σχεδον την υποδομη τους. Συγκροτησαμε 39 μελη Προσωρινη Πολιτικη Επιτροπη και προσπαθησαμε να στησουμε μια οργανωση αξιολογη ποιοτικα και ποσοτικα που ηδη εχει φτασει τα 183 μελη. Αναλογη προσπαθεια εγινε και στην Αιγιαλεια με ικανοποιητικα αποτελεσματα.


Το προσωρινο συντονιστικο συνεδριασε μια φορα και εξελεξε την Ε.Γ και δυο ακομα φορες με αρκετες απουσιες. Η Ε.Γ λειτουργησε τακτικα σχεδον κάθε βδομαδα. Παρα τις αρκετες απουσιες, την κουραση των παλαιοτερων κα την απειρια των νεων μελων της γενικα ανταποκριθηκε στις απαιτησεις της περιοδου. Από την συνολικη κομματικη λειτουργια αναδειχθηκε η μεγαλη αναγκη να υπαρξει συστηματικη προσπαθεια ώστε τα νεα μελη να αποκτησουν συνειδηση ότι ανηκουν σε έναν κομματικο οργανισμο και είναι οργανικα δεμενα με αυτόν και τα παλαια μελη να ξεπερασουν τον τροπο της μεχρι σημερα λειτουργιας τους και την κουραση από την πολυετη κομματικη τους δραστηριοτητα. Είναι απαραιτητο και επειγον να δεθει η οργανωση με πολιτικους αλλα και προσωπικους δεσμους εμπιστοσυνης και αλληλεγγυης. Και είναι απαραιτητο να αποκτησει πιο συγκροτημενη και προγραμματισμενη δραση κατι που θα προσπαθησουμε να καλυψουμε σε έναν βαθμο στην επομενη ενοτητα της εισηγησης.


Ακομα σε μεγαλο βαθμο υπαρχει καθυστερηση στην παρουσια μας στους συνδικαλιστικους και κοινωνικους φορεις της Αχαιας. Στα θετικα πρεπει να σημειωσουμε ότι ειχαμε εμφανιση της ΑΡΜΕ πρωτη φορα στο Πανεπιστημιο οπου συγκεντρωσε περιπου 10%.


Στις Αυτοδιοικητικες εκλογες από την πρωτη στιγμη η ΔΗΜΑΡ στηριξε την Κινηση τωρα για την Πατρα και εδωσε ολες τις δυναμεις της για την μεγαλη επιτυχια της παραταξης που ανετρεξε το πολιτικο κατεστημενο της μεταπολιτευσης. Πλειαδα μελων κα φιλων μας συμμετειχαν στα ψηφοδελτια και εκλεχτηκαν δυο δημοτικοι συμβουλοι στην Πατρα και μερικων ακομα μελων και φιλων στους αλλους δημους καθως και 10-12 περιπου διαμερισματικων στην Πατρα. Ταυτοχρονα ειχαμε μια καλη εμφανιση στις Περιφερειακες εκλογες και την εκλογη ενός περιφερειακου συμβουλου. Ο συνολικος απολογισμος είναι κατι παραπανω από θετικος για ένα κομμα με μολις μερικους μηνες ζωης. Ωστοσο αν οι αυτοδιοικητικες εκλογες ανεδειξαν τις μεγαλες μας δυνατοτητες κατεδειξαν ταυτοχρο να και τα τεραστια προβληματα μας. Ειδικα η Οργανωση Πατρας ηταν ανετοιμη να οργανωσει μια στοιχειωδως αξιοπρεπη προεκλογικη εκστρατεια σε δυο μαλιστα επιπεδα ενώ φανηκε και η τεραστια σημασια του οικονομικου θεματος.


Μετα τις εκλογες εγινε μια πιο μεθοδικη προσπαθεια συγκροτητησης της Επιτροπης Αυτοδιοικησης
και ανελαβε την ευθυνη της ο Βασιλης Λοτσαρης, Πραγματοποιθηκε μια εσωκομματικη ενημερωση με αυτοδιοικητικα στελεχη από την Αθηνα και την ιδια μερα δημοσια εκδηλωση με εξαιρετικο περιεχομενο αλλα δυστυχως μικρη προσελευση γεγονος που μας προβληματιζει ιδιαιτερα. Περαν τουτου η Επιτροπη εχει προχωρησει σε δυο συνεδριασεις στις οποιες εγινε σοβαρη συζητηση. Εκτιμουμε ότι η δραστηριοτητα αυτή θα πρεπει να ενταθει πολύ περισσοτερο που τα προβληματα της πολης είναι σε οξυνση η δε Δημοτικη Αρχη στην οποιαν συμμετεχουμε με έναν Αντιδημαρχο και έναν Βοηθο Δημαρχου φαινεται να κλυδωνιζεται από προσωπικες στρατηγικες αδυναμια συντονισμου και λαθη.


Η εκλογη ολων αυτων των συντροφων ειχε και μια αρνητικη πλευρα. Αποψιλωθηκε ουσιαστικα η οργανωση από τα πλεον εμπειρα και με κοινωνικη αναφορα στελεχη της. Η αναγκη λοιπον για ανανεωση δεν είναι απλα ένα συνηθισμενο προταγμα αλλα ορος επιβιωσης.


Στο 1ο Συνεδριο μας η Αχαια συμμετειχε με 65 αντιπροσωπους από την Πατρα, την Δυτικη Αχαια και την Αιγιαλεια. Στα αρνητικα θα πρεπει να σημειωσουμε την όχι ικανοποιητικη παρουσια των εκλεγμενων αντιπροσωπων στο συνεδριο. Στα θετικα συμπεριλαμβανεται η εντονη παρουσια μας στο συνεδριο και η συνακολουθη εκλογη πεντε μελων στην Κεντρικη Επιτροπη που δειχνει ότι η Δημοκρατικη Αριστερα για μια ακομα φορα θεωρει και τιμα για αυτό την Αχαια ως ένα από τα βασικα της προπυργια. Επιπλεον στην Επιστημονικη Επιτροπη του νεοσυστατου Κεντρου Μελετων Μιχαλης Παπαγιαννακης συμμετεχει συντροφος από την Οργανωση μας.


Η παρουσια μας στον Τυπο είναι υποτονικη (εκτος της δρασης του Νικου Τσουκαλη). Είναι προφανες ότι πολλοι λογοι ανεξαρτητοι της δικης μας δραστηριοτητας συντελουν σε αυτο. Ωστοσο θα πρεπει να συνεχιστει με περισσοτερη ενταση η σχετικη προσπαθεια. Η Επιτροπη Επικοινωνιας που συγκροτηθηκε και ηδη λειτουργει τακτικα προσπαθει το διαστημα αυτό να δημιουργησει την λειτουργια, τις υποδομες και τις επαφες που θα μας βοηθησουν να ανεβασουμε την παρουσια μας στα τοπικα ΜΜΕ και το διαδικτυο. Παρουσια που θεωρουμε ότι είναι στην παρουσα φαση κρισιμη για το μελλον της ΔΗΜΑΡ


Η Κοινοβουλευτικη μας παρουσια στον Νομο και την ευρυτερη ακομα και της Περιφερειας περιοχη είναι εξαιρετικη χαρη στην παρουσια του σ, Τσουκαλη με την εργατικοτητα, την εμπειρια και την συνεπεια που τον διακρινει. Και φυσικα χαρη στην αψεγαδιαστη λειτουργια του γραφειου και των συνεργατων του που σεμνα και αθορυβα βοηθουν και την κομματικη οργανωση στην λειτουργια της.


Το οικονομικο προβλημα μας ταλανιζει από την πρωτη στιγμη. Μειωσε εξαιρετικα τις δυνατοτητες προεκλογικης μας παρεμβασης ενώ είναι καθημερινο αγχος η ανταποκριση μας ακομα και στα λιγοστα λειτουργικα εξοδα της Οργανωσης. Πρεπει και αυτό να αποτελεσει αντικειμενο διαρκους μελετης και φροντιδας και χρηζει συγκεκριμμενων προτασεων για να μπορεσουμε να ανταποκριθουμε και στα απολυτως απαραιτητα λειτουργικα εξοδα που εχουμε και διαχειριζομαστε με μεγαλη συνεση αλλα και στις δαπανες των βουλευτικων εκλογων οποτε και αν γινουν.


Τελευταιο για τον απολογισμο αφησαμε το θεμα της Νεολαιας. Η οργανωση Νεολαιας της Πατρας φτανει σημερα τις δυο δεκαδες μελη και αυτό είναι σημαντικο. Ωστοσο η αριθμητικη της αναπτυξη δεν εχει ακομα μεταφραστει σε αναλογη δημοσια παρουσια και δραση και αυτό θα πρεπει να μας απασχολησει συστηματικα το επομενο διαστημα.


Από ολη μας την δραστηριοτητα ως κομμα αλλα και από τις αναγκες της παρουσιας του σ. Νικου Τσουκαλη, Βουλευτη και του σ. Χρηστου Σταυροπουλου, Περιφερειακου Συμβουλου Δυτικης Ελλαδας προεκυψε η αναγκη να επισπευτει η περιφερειακη συγκροτηση του Κομματος. Για τον σκοπο αυτό στον ιδιον αυτό χωρο και με μας τους ιδιους αντιπροσωπους μαζι με τους αντιπροσωπους της Ηλειας και της ΑιτωλοΑκαρνανιας θα κανουμε το μεγαλο αυτό οργανωτικο βημα. Υπευθυνος από το Οργανωτικο Γραφειο για την Περιφερεια μας εχει οριστει ο σ. Χρηστος Σταυροπουλος.


Προγραμματισμος δρασεων επομενης περιοδου.

Οι στοχοι μας στην επομενη περιοδο θα πρεπει να κινηθουν στους επομενους βασικους αξονες:


Να γινει η ΔΗΜΑΡ περισσοτερο γνωστη σε μεγαλυτερο αριθμο ανθρωπων που σημερα αγνοουν την υπαρξη της. Να γινουν γνωστες οι θεσεις μας και το διακριτο στιγμα και φυσιογνωμια μας σε εκεινους που θολα μας γνωριζουν, Να συνδεθουν στην συνειδηση των πολιτων τα κοινωνικα μας στελεχη (Βουλευτης, Περιφερειακος- Δημοτικοι- Διαμερισματικοι Συμβουλοι) αλλα και τα κομματικα στελεχη με την ΔΗΜΑΡ.


Να βελτιωθει όχι με γραμμικη πορεια αλλα αλματωδως η κομματικη λειτουργια. Η Νεα Γραμματεια που θα εκλεγει οφειλει να είναι η ιδια συμπαγης, δεμενη και αποτελεσματικη. Μας χρειαζεται και άλλο νέο αιμα. Θα πρεπει συντομα να αυξηθει ο αριθμος των μελων μας και στο κομμα και στην Νεολαια


Να κανουμε τα τοπικα προβληματα των πολεων του Νομου καθημερινο αντικειμενο προβληματισμου και δρασεων από την Νομαρχιακη μας Επιτροπη. Ειδικα σε καιρους κρισης και φτωχειας η δραση μας θα πρεπει να εστιαζεται στα απροστατευτα τμηματα του πληθυσμου.


Να αντιμετωπισουμε το σοβαρο οικονομικο προβλημα της Νομαρχιακης οργανωσης και να συμβαλλουμε στην πανελλαδικη επιβιωση της ΔΗΜΑΡ


Για τον σκοπο αυτό προτεινουμε να προγραμματιστει


Α. Για τον πρωτο αξονα προτεραιοτητων μας (εξωστρεφης δραση)


Την αμεση εκδοση φυλλαδιου για το τι είναι, τι θελει και τι προτεινει για την κριση αλλα και για την περιοχη Δυτικης Ελλαδας η Δημοκρατικη Αριστερα, Η διακινηση του να γινει σε ολη την περιφερεια μαζι με τα αυτοκολλητα για την καμπανια εναντιον της πυρηνικης απειλης


Την διοργανωση συνεντευξης τυπου αμεσως μετα την ολοκληρωση των Συνδιασκεψεων για την παρουσιαση του εξαιρετικα σοβαρου συνεκτικου ολοκληρωμενου και ρεαλιστικου πλαισιου των προτασεων μας για την αντιμετωπιση της κρισης και των συνεπειων της.


Την διοργανωση γιορτης για τον 1 χρόνο της Δημοκρατικής Αριστεράς στις αρχες Ιουλιου σε καταλληλο χωρο.


Να διοργανωθει αρχες Σεπτεμβρη ημεριδα με παρουσια του Προεδρου και με την συνεργασια του Κεντρου Μελετων Μιχαλης Παπαγιαννακης για την κριση.
Διεξαγωγη πολιτικου μνημοσυνου για την επετειο του θανατου του σ. Περικλη Μητροπουλου, Να συνδυαστει με εκδηλωση για το βιβλιο που ηταν η μεγαλη αγαπη του Περικλη

Να ζητηθει όπως στις αποφασεις του Συνεδριου προβλεπεται μια από τις επομενες συνεδριασεις της Κεντρικης Επιτροπης γινει στην Πατρα με την αναλογη δημοσιοτητα


Ενισχυση του εθελοντισμου με διοργανωση δρασης της Νεολαιας για καθαρισμο ακτης της πολης και παρεμβασης στην υπερασπιση του Δημοσιου Χωρου.


Β. Για τον δευτερο αξονα προτεραιοτητων μας (κομματικη λειτουργια)


Τακτικη λειτουργια της γραμματειας με συγκεκριμμενες αρμοδιοτητες κάθε μελους της. Αναλογη τακτικη λειτουργια της Νομαρχιακης μας Επιτροπης
Λειτουργια των γραφειων σε καθημερινη βαση. Ολοκληρωση των υποδομων.


Τακτικη λειτουργια της Επιτροπης Επικοινωνιας με καθημερινη ενημερωση μας από τον Τυπο και προγραμματισμο επανεκδοσης και αποστολής μηνιαίου ηλεκτρονικού ενημερωτικού δελτίου (Nius Letter). Το επομενο δελτιο να είναι ετοιμο στο πρωτο δεκαπενθημερο του Ιουλιου και να είναι αφιερωμενο στην Κριση και τις προτασεις μας


Αμεση βελτιωση της παρουσιας μας μεσω του τοπικου μας blog και των αλλων εργαλειων (email, fb κλπ)


Συνδεση των μελων της Γραμματειας και των κομματικων και κοινωνικων μας στελεχων με τα Τμηματα της Κεντρικης Επιτροπης. Ενημερωτικα τα απαριθμουμε: Aυτοδιοικηση, Πρασινων Πολιτικων και Οικολογιας, Πολιτισμου, Εξωτερικης Πολιτικης-Διεθνων Σχεσεων-Ευρωπαικης Πολιτικης, Παιδειας, Οικονομικης Πολιτικης, Αγροτικης Πολιτικης, Δικαιοσυνης – Δικαιωματων, Αθλητισμου και Υγειας.


Συντονισμος της δρασης Βουλευτη, Περιφερειακου Συμβουλου και Δημοτικων Συμβουλων με ευθυνη του Γραμματεα της ΝΕ


Προετοιμασια διαιρεσης της οργανωσης Πατρας σε 4 αυτοτελεις οργανωσεις. Δημιουργια Οργανωσεων σε Δυμη και Καλαβρυτα


Συζητηση σε ξεχωριστη συνεδριαση της Γραμματειας της δρασης της Νεολαιας και ενισχυση της με κάθε τροπο. Προγραμματισμος δρασεων που να απευθυνονται στην Νεολαια


Γ. Για τον τριτο αξονα προτεραιοτητων μας (Αυτοδιοικηση - κοινωνια)


Τακτικη λειτουργια της Επιτροπης Αυτιδιοικησης, Επομενη συνεδριαση μεσα στην πρωτη εβδομαδα του Ιουλιου με βασικο αντικειμενο την κατασταση των διαμερισματων της Πατρας.


Συναντηση της ΔΗΜΑΡ με τον κ. Δημαρχο Πατρεων και τους Αντιδημαρχους μεσα στο πρωτο δεκαπενθημερο του Ιουλιου. Συναντηση μας με τα Διαμερισματικα Συμβουλια μεσα στον Ιουλιο


Συνεδριαση του ψηφοδελτιου Αχαιας των Περιφερειακων Εκλογων. Εκλογη ομαδας εργασιας με επικεφαλης τον σ. Χρ. Σταυροπουλο για επικαιροποιηση του προγραμματος μας και με συμμετοχη επιστημονικων στελεχων μας


Πυκνωση των παρεμβασεων του κομματος για τα μεγαλα ζητηματα της περιοχης και την καθημερινοτητα με ευθυνη της Επιτροπης Επικοινωνιας


Δημιουργια με μορφη που θα προκυψει μετα από συμφωνια με την Επιστημονικη Επιτροπη του Κ.Μ Μιχ. Παπαγιαννακης «Παραρτηματος» στην Πατρα


Πραγματοποιηση ημεριδας μεσα Σεπτεμβρη στην Πατρα για την αναπτυξη της Δυτικης Ελλαδας


Δ. Για τον τεταρτο αξονα προτεραιοτητων μας (Οικονομικα)


Σας παραθετουμε προκειμενου να γινει κατανοητη η πραγματικη κατασταση την εισηγηση που εγινε στην ΚΕ για τα οικονομικα του Κομματος που είναι σε οριακη κατασταση. Παρομοια είναι και η κατασταση σε τοπικο επιπεδο. Πρεπει να γινει κατανοητο ότι δεν απειλειται μονον η δυνατοτητα μας να υλοποιησουμε τις αναγκαιες δρασεις αλλα η ιδια η υπαρξη του Κομματος. Πρεπει καθενας μας να δηλωσει με εμπρακτο τροπο την στηριξη στην επιλογη ολων μας να συγκροτησουμε αυτό το Κομμα.


Η ΔΗΜΑΡ εχει δηλωσει και τα οικονομικα μας το αποδεικνυουν ότι είναι αξιακη επιλογη της η ανεξαρτησια της από οικονομικα συμφεροντα. Πρεπει αυτην την επιλογη να την στηριξουμε.


Για το επόμενο ετος η Δυτικη Ελλαδα θα πρεπει να καταβαλει στα κεντρικα ταμεια του Κομματος ποσον 26000 ευρω. Από αυτά θα καθοριστει από το Περιφερειακο Συμβουλιο το ποσον που μας αναλογει αλλα ας το υπολογισουμε υποθετικα στο ποσον των 20000 ευρω. Για τις δικες μας αναγκες θα χρειαστουμε για εντελως ανελαστικα εξοδα το ποσον των 10000 ευρω. Εκτιμουμε ότι μια πολύ οικονομικη προεκλογικη εκστρατεια θα απαιτησει το ποσον των 15000 ευρω. Συμπερασματικα οι αναγκες μας για το επομενο χρονο θα ανελθουν στο ποσον των 45000 ευρω η των 3750 ευρω μηνιαιως. Ποσον που αντιστοιχει σε 20 ευρω σε κάθε μελος της ΔΗΜΑΡ ποσο απολυτως εφικτο αν συμπεριλαβουμε τους φιλους του Κομματος και τις ενισχυσεις από εκλεγμενους. Υπενθυμιζω την αναγκη για να χρησιμοποιησουμε τις παγιες εντολες που μας διευκολυνει και τα μελη και το Κομμα σοβαρα. Προτεινουμε επισης την συγκροτηση οικονομικης Επιτροπης από την Νεα Νομαρχιακη Επιτροπη ώστε το βαρος να μην πεφτει μονο σε ένα συντροφο στην Γραμματεια.


Η νεα Γραμματεια οφειλει να αφιερωσει πολύ χρονο και σκεψη και ενεργεια για να ενεργοποιησει έναν ρεαλιστικο τροπο συλλογης των χρηματων. Προτεινουμε σημερα οι αντιπροσωποι στην συνδιασκεψη να συνεισφερουν συμφωνα με τις δυνατοτητες τους αναλογιζομενοι τις αναγκες και η νεα Νομαρχιακη Επιτροπη να καθορισει για τα μελη της ένα ελαφρα αυξημενο ποσο συνδρομης αναλογα με τις δυνατοτητες καθενος βεβαιως.


ΠΑΓΙΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ :

Αρ. λογαριασμου 817/610123-27  επ ονοματι ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ EUROBANK
Αρ. λογαριασμου 026-0151-15-0101666998  επ΄ ονοματι ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ  και ΛΟΤΣΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ


Φιλες και Φιλοι Αισθανομαι την αναγκη μιας διευκρινησης. Η συνεχης αναφορα για τις αναγκες του απολογισμου στις κομματικες διεργασιες, τις επιτυχιες και τις αποτυχιες μας δεν θα πρεπει να μας ξεχασουμε την διακηρυγμενη μας θεση ότι το κομμα δεν είναι αυτοσκοπος. Δεν αγωνιζομαστε για την Δημοκρατικη Αριστερα, δεν αγωνιζομαστε για καρεκλες, αξιωματα και επιχορηγησεις.

Για μας η ΔΗΜΑΡ είναι το ιδεολογικο πολιτικο και κομμματικο οχημα για μια καλυτερη κοινωνια πιο δικαιη πιο ομορφη πιο πρασινη.