Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Με «λουκέτο» απειλείται το Παμπελοποννησιακό Στάδιο

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΨΑΡΙΑΝΟΥ

Το θέμα της επαπειλούμενης διακοπής λειτουργίας του Παμπελοποννησιακού σταδίου, λόγω της ασυνέπειας του Ελληνικού δημοσίου, φέρνουν με ερώτησή τους στη βουλή, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.


Οι δύο βουλευτές επισημαίνουν πως η λειτουργία του σταδίου για το οποίο δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ, είναι ζωτικής σημασίας, τόσο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, όσο και για την εξυπηρέτηση των αθλητικών σωματείων και ερωτούν τον υπουργό πολιτισμού για τις προθέσεις του στην αντιμετώπιση της υπερεπείγουσας ανάγκης για τη συνέχιση της λειτουργίας του σταδίου καθώς και εάν προτίθεται να υλοποιήσει την υφιστάμενη σύμβαση με το Δήμο Πατρέων.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Με έγγραφο που απέστειλε η εταιρεία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.» προς το Δήμο Πατρέων, κατέστησε γνωστή την πρόθεσή της να τερματίσει τη μεταξύ τους σύμβαση παραχώρησης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου στις 30-4-2011, αντί για το τέλος του χρόνου, όπως προβλεπόταν συμβατικά.


Αξίζει να επισημανθεί ότι το Ελληνικό Δημόσιο δεν εκπλήρωσε μέχρι σήμερα τις συμβατικές υποχρεώσεις του, με αποτέλεσμα ο Δήμος Πατρέων να έχει καταβάλει για λογαριασμό του το μερίδιο που του αναλογούσε, ύψους 1.600.000 €, για το οποίο προτίθεται να ασκήσει αγωγή κατά της ανωτέρω εταιρείας.


Κατόπιν των προαναφερομένων είναι πλέον βέβαια η πλήρης αδυναμία χρήσης των εγκαταστάσεων του σταδίου, τη στιγμή που έχουν ήδη προγραμματισθεί, η διεξαγωγή αγώνων στίβου του ΣΕΓΑΣ, η συναυλία των DEEP PURPLE, οι ποδοσφαιρικοί αγώνες και βεβαίως η καθημερινή χρήση του από τα σωματεία της περιοχής.


Για τις πιο πάνω εξελίξεις είχαμε καταθέσει την αριθμ. 12277/29-6-2010 ερώτησή μας, στην οποία δεν έχετε απαντήσει.


Επειδή η λειτουργία του σταδίου για το οποίο δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ, είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, όσο και για την εξυπηρέτηση των αθλητικών σωματείων,


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:


1. Ποιές είναι ακριβώς οι προθέσεις σας στην αντιμετώπιση της υπερεπείγουσας ανάγκης για τη συνέχιση της λειτουργίας του σταδίου;

2. Εάν προτίθεσθε να υλοποιήσετε την υφιστάμενη σύμβαση με το Δήμο Πατρέων και σε κάθε περίπτωση ποιο είναι το συνολικό σχέδιό σας, για την αξιοποίηση ενός τόσο σοβαρού στοιχείου δημόσιας περιουσίας.




Οι ερωτώντες βουλευτές


Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός