Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε ο Νίκος Τσούκαλης στον Πρωθυπουργό.

«Είναι γνωστό τι πράττει η Κυβέρνηση», ήταν η απάντησή του!!!

 
Καμία αναφορά στο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων δεν έγινε από τον κ. Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στα Καλάβρυτα, συνοδεύοντας τον Καναδό Πρωθυπουργό.


Κατά τη διάρκεια της πολύωρη σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τους φορείς του νομού ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Νίκος Τσούκαλης ερώτησε ευθέως τον κ. Πρωθυπουργό για το ποια είναι η θέση της Κυβέρνησης και η δική του όσον αφορά τις αποζημιώσεις, τόσο ως προς τα θύματα, όσο και των επανορθώσεων απ’ το κατοχικό δάνειο συνολικού ύψους 1 τρις €!!!



ο κ. Τσούκαλης, τον ρώτησε συγκεκριμένα εάν ο ίδιος νιώθει την υποχρέωση τη στιγμή που βρίσκεται σε μια από τις πλέον πολύπαθες μαρτυρικές πόλεις και μάλιστα συνοδεύοντας τον Καναδό Πρωθυπουργό γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, και τη στιγμή που η χώρα διασύρεται για την μη εκπλήρωση των υποχρεώσεών της, εκτός των άλλων και προς την Γερμανία, να δώσει μια σαφή απάντηση για τις προθέσεις του.


Δυστυχώς η απάντηση του κ. Πρωθυπουργού περιορίστηκε στο: «Είναι γνωστό τι πράττει η Κυβέρνηση στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων».


Δυσάρεστη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το θέμα δεν ετέθη από τους φορείς των Καλαβρύτων. Η Δημοκρατική Αριστερά θα εξακολουθήσει να θέτει το θέμα προς την Κυβέρνηση περιμένοντας σαφείς κυβερνητικές απαντήσεις σεβόμενη τις μνήμες των ολοκαυτωμάτων αλλά και το δίκαιο αίτημα των πολιτών για αποκατάσταση των θυμάτων και ολόκληρου του Ελληνικού Λαού.