Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Αναστολή διακοπής λειτουργίας του υποκαταστήματος Εθνικής Τράπεζας Διακοπτού

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Το θέμα της διακοπής λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Διακοπτό, φέρνει με ερώτησή του στη βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης. Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Διακοπτού η ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας για το κλείσιμο του υποκαταστήματός της από τις 16-5-2010. Η ενέργεια αυτή θα περιορίσει ελάχιστα το κόστος στην Τράπεζα ενώ θα επιφέρει τεράστια ζημιά στην τοπική οικονομία και κυρίως στην εξυπηρέτηση των 7.500 μονίμων κατοίκων και 10.000 παραθεριστών.


Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος της πόλης, η λειτουργία του υποκαταστήματος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την τοπική κοινωνία δεδομένου ότι είναι η μοναδική τράπεζα με υποκατάστημα στο Διακοπτό αλλά και η μοναδική τράπεζα που χειρίζεται όλους τους λογαριασμούς πληρωμών, μισθών, συντάξεων, επιδοτήσεων, ενισχύσεων κ.λπ.


Επειδή η περιοχή του Διακόπτου δέχεται καθημερινά σοβαρά πλήγματα σχετικά με την Δημόσια Διοίκηση και την κατάργηση δομών εξυπηρέτησης του κοινού και η ανησυχία αλλά και η αγανάκτηση των κατοίκων μεγάλη,


Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός


Τι προτίθεστε να πράξετε για τη συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής τράπεζας στο Διακοπτό;


Ο ερωτών βουλευτής


Νίκος Τσούκαλης