Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Συνάντηση της ΔΗΜ.ΑΡ με εκπροσώπους του ΟΛΠΑ

Επιτακτική η ανάγκη για την επιτυχία της κινητοποίησης της 8ης Μαΐου στο Μόλο της Αγίου Νικολάου.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένα Πατρών κ. κ. Ζεππάτο και Πλατυκώστα είχε αντιπροσωπεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, αποτελούμενη από το Βουλευτή Νίκο Τσούκαλη και το Δημοτικό Σύμβουλο Βασίλη Λοτσάρη.


Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε υπό την επικαιρότητα της παραχώρησης τμημάτων της Λιμενικής ζώνης προς το Δήμο Πατρέων. Με την ευκαιρία της συνάντησης αυτής συζητήθηκαν και όλα τα άλλα θέματα-εκκρεμότητες, όπως η λειτουργίας του νέου λιμανιού και η απελευθέρωση τμημάτων του παλαιού, η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της Ακτής Δυμαίων, τα σχέδια για την ανάπτυξη του τομέα κρουαζιέρας, η κατασκευή μαρίνας και γενικότερα η ανάπτυξη του λιμανιού και η σύνδεσή του με την πόλη.


Κατά τη συζήτηση επιβεβαιώθηκε η άποψη που είχε διατυπώσει τόσο η Δημοκρατική Αριστερά, όσο και ο κ. Τσούκαλης σχετικά με την απόλυτη ολιγωρία, έως αδιαφορία του κ. Πάγκαλου και των συναρμόδιων Υπουργείων, ως προς την τυπική υλοποίηση του πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πατρέων και του ΟΛΠΑ.

Χαρακτηριστικό της ολιγωρίας είναι ότι καθ’ όλο το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την υπογραφή του πρωτοκόλλου(31-12-2010 μέχρι και πρόσφατα) δεν συστήθηκε καν η ομάδα εργασίας που θα εξέταζε τις νομικές πτυχές του ζητήματος! Καθώς επίσης και ότι ο μοναδικός μέτοχος του ΟΛΠΑ, δηλαδή το Υπουργείο Οικονομικών δεν είχε την παραμικρή γνώση του θέματος!


Κατόπιν όλων αυτών, είναι προφανές, ότι οι χαρακτηρισμοί ή λεονταρισμοί που διατυπώθηκαν κατά την τελευταία σύσκεψη των τεσσάρων δημάρχων με τον κ. Πάγκαλο χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά και μόνο για το θεαθήναι και για την παραπλάνηση της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της.


Μετά την ενημέρωση κατέστη αυτονόητη και επιτακτική η ανάγκη για την επιτυχία της κινητοποίησης της 8ης Μαΐου στο Μόλο της Αγίου Νικολάου προκειμένου η Πάτρα να διατρανώνει την θέλησή της αλλά και να επιβάλλει εν τοις πράγμασι την υλοποίηση του πρωτοκόλλου.