Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Επιδεινώνεται το κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες


ΣΥΝΑΝΤΗΣΕIΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ Δ/ΝΤΗ ΑΧΑΪΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩN

Ενημερωτικές συναντήσεις με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας κ. Δημήτριο Δριβίλα και τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κ. Θανάση Αθανασόπουλο, είχε ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την τραγική κατάσταση που επικρατεί γενικότερα στην Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα στο νομό Αχαΐας.

Κατά μία τραγική σύμπτωση την ώρα της συνάντησης με τον κ. Δριβήλα, έλαβε χώρα η αιματηρή ληστεία και η δολοφονία του συμπολίτη μας πυροσβέστη Χρήστου Μαντά που συγκλόνισε την τοπική μας κοινωνία. Η περιγραφή των προβλημάτων ανέδειξε ουσιαστικά μια υπηρεσία υπό κατάρρευση αφού από σήμερα δεν υπάρχει δυνατότητα προμήθειας όχι μόνο καυσίμων και ανταλλακτικών αυτοκινήτων αλλά και αναλώσιμων, καθώς και πλήρης αδυναμία συντήρησης των οχημάτων.
Οι εξελίξεις αυτές σε συνδυασμό με τα διαχρονικά προβλήματα της ΕΛΑΣ, όπως η έλλειψη προσωπικού, η ενασχόληση μεγάλου μέρους του δυναμικού με υπηρεσίες ξένες προς τις αρμοδιότητές τους, η διαχείριση μεταναστών και προσφύγων, η αύξηση της εγκληματικότητας και οι ανεπάρκειες των χώρων κράτησης, επιδεινώνουν το κλίμα ανασφάλειας των πολιτών.


Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε εκτενής ενημέρωση για τις εμπλοκές μεταφοράς και ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου στο ακίνητο της Μικρής Περιμετρικής που παραχωρήθηκε απ το Δήμο, καθώς και της μεγάλης έλλειψης μιας αποτελεσματικής υπηρεσίας διαχείρισης των αλλοδαπών, αλλά και της ανεπάρκειας των κρατητηρίων τόσο της Ασφάλειας, όσο και του Α.Τ Κάτω Αχαΐας. Παρά την πρόσφατη ανακαίνισή τους, στα κρατητήρια της ασφάλειας κρατούνται 40-50 άτομα σε χώρους δυναμικότητας 20 ατόμων. Αναφορά έγινε τέλος και στο πρόβλημα που δημιουργείται από την απασχόληση του προσωπικού της ΕΛΑΣ στις μεταγωγές κρατουμένων στη φυλακή του Αγ. Στεφάνου.


Ο κ. Τσούκαλης ανέλαβε την υποχρέωση να καταθέσει ως αναφορά, υπόμνημα του Περιφερειακού Οργάνου των Αστυνομικών Υπαλλήλων για τα συνολικά προβλήματα του προσωπικού της Δυτικής Ελλάδας, τις δε αμέσως προσεχείς ημέρες θα καταθέσει στη βουλή ερωτήσεις για τα θέματα της ανέγερσης νέου Αστυνομικού Μεγάρου, για την απεμπλοκή της ΕΛΑΣ από την μεταφορά κρατουμένων στις φυλακές Αγ. Στεφάνου καθώς και για τη δημιουργία υπηρεσίας αλλοδαπών.