Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Αποκατάσταση της αίθουσας εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Αιγίου

Ερώτηση του Νίκου Τσούκαλη προς την κ. Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

 
Κλειστή παραμένει τα τελευταία 16 χρόνια η αίθουσα εκδηλώσεων που βρίσκεται στο προαύλιο του 1ου Γυμνασίου Αιγίου. Η αίθουσα υπέστη σοβαρές ζημιές από το μεγάλο σεισμό που έγινε στην περιοχή το καλοκαίρι του 1995. Μέχρι τότε η συγκεκριμένη αίθουσα φιλοξενούσε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις τόσο από το σχολείο όσο και από ολόκληρη την πόλη. Σήμερα οι γιορτές, οι συναυλίες, οι θεατρικές παραστάσεις αλλά και ό,τι άλλο ετοιμάζουν οι μαθητές, γίνονται είτε στην αυλή είτε στις σκάλες εντός του σχολικού κτιρίου!


Όπως γράφουν οι μαθητές του σχολείου στη μαθητική τους εφημερίδα «Πράσινοι Φίλοι» πριν από τέσσερα χρόνια εγκρίθηκε από τον οργανισμό Σχολικών Κτιρίων ένα χρηματικό ποσό, μέρος του οποίου χρησιμοποιήθηκε για να γίνουν κάποιες εργασίες. Πέρυσι δημοπρατήθηκε το έργο και ο εργολάβος έπιασε δουλειά τον περασμένο Σεπτέμβρη. Ένα μήνα μετά, κι αφού ο υπεύθυνος άφησε µόνο τις κολόνες από το κτίριο, σταμάτησαν οι εργασίες κι έμεινε το εργοτάξιο στον προαύλιο χώρο του σχολείου.


Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η κ. υπουργός:


Σε ποια φάση βρίσκεται το έργο αποκατάστασης της αίθουσας εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Αιγίου και πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί;


Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης