Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας εκπέμπει SOS


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΘΑΝΑΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

 
Έντονα προβλήματα λειτουργίας αντιμετωπίζει το γενικό νοσοκομείο Άρτας κυρίως λόγω έλλειψης υγειονομικού υλικού. Μάλιστα ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Άρτας κατέθεσε επιστολή στους αρμόδιους φορείς και συγκεκριμένα και στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας για να τους ενημερώσει για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Νοσοκομείο.


Σύμφωνα με τους εργαζόμενους αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα σε λίγο καιρό θα είναι αδύνατη ακόμα και η περίθαλψη των ασθενών στα διάφορα τμήματα, ενώ δεν είναι λίγοι οι ασθενείς που οργισμένοι ξεσπούν πάνω στους γιατρούς για τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο. Επιπλέον όπως αναφέρουν στην επιστολή τους αιτία για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο είναι το γεγονός ότι οι προμηθεύτριες εταιρίες υγειονομικού υλικού ( μέλη της ΠΑ.ΣΥ.ΠΙΕ.) αρνούνται να προμηθεύσουν με υγειονομικό υλικό επικαλούμενες το εμπάργκο που έχουν κηρύξει. Όσον αφορά τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις του Νοσοκομείου προς τις προμηθεύτριες εταιρείες , επισημάνουν ότι το νοσοκομείο έχει εξοφλήσει το πρώτο τρίμηνο του 2010 και έχει εκδώσει τα σχετικά εντάλματα πληρωμής για το δεύτερο τρίμηνο του 2010 και το πρώτο δίμηνο του 2011, όμως τα χρηματικά εντάλματα βρίσκονται στον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για θεώρηση.


Oι σημαντικές ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, έχουν οδηγήσει σε αναστολή των τακτικών χειρουργείων. Συγκεκριμένα, έχει εξαντληθεί το στοκ των υλικών, ενώ όσα υπάρχουν κρατούνται μόνο για τα έκτακτα χειρουργεία, τα οποία λειτουργούν κανονικά. Η συνέχιση της λειτουργίας του Νοσοκομείου υπό τις παρούσες συνθήκες δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των ασθενών και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας


Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:


Πως θα αντιμετωπίσετε άμεσα τα προβλήματα έλλειψης υγειονομικού υλικού ;


Οι ερωτώντες βουλευτές




Θανάσης Λεβέντης

Νικόλαος Τσούκαλης