Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Στη Βουλή τα προβλήματα του νοσοκομείου Αγρινίου

ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗ

Τα προβλήματα λειτουργίας του νοσοκομείου Αγρινίου επαναφέρουν με ερώτησή τους στη βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης και Θανάσης Λεβέντης.


Οι δύο βουλευτές, τονίζουν ότι το νοσοκομείο Αγρινίου παρουσιάζει εικόνα διάλυσης από την έλλειψη προσωπικού, υλικών, και την ελλιπή χρηματοδότησή του και ερωτούν τον υπουργό υγείας τι προτίθεται να κάνει προκειμένου να λυθούν τα συσσωρευμένα προβλήματα λειτουργίας του.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:



Με τις ελάχιστες προδιαγραφές λειτουργεί τον τελευταίο χρόνο, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει εικόνα διάλυσης το Γενικό νοσοκομείο του Αγρινίου.


Στα χρόνια προβλήματα του ιδρύματος που είχαμε περιλάβει σε προηγούμενη (8473/8-4-2010) αναπάντητη ερώτηση, επισωρεύτηκαν τα πρόσφατα της υποχρηματοδότησης, επιδεινώνοντας έτσι τις νοσηλευτικές παροχές των πολιτών του Αγρινίου και όχι μόνο.


Για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, το σωματείο των εργαζομένων εξήγγειλε κινητοποιήσεις, ζητώντας εκτός των άλλων την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, τη κάλυψη των ελλείψεων προσωπικού και των στοιχειωδών υλικών για την λειτουργία του και γενικότερα για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για τα νυχτερινά και αργίες από τον Δεκέμβριο 2010 ως τον Απρίλιο του 2011. Οι προμηθευτές εκβιάζουν με αποχή από τον εφοδιασμό υλικών.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:


1. Πότε σκοπεύετε να καταβάλετε τα χρήματα της δεδουλευμένης εργασίας του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου;


2. Πως θα αντιμετωπίσετε τα προβλήματα έλλειψης ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και προμήθειας υλικών».




Οι ερωτώντες βουλευτές


Θανάσης Λεβέντης


Νίκος Τσούκαλης