Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Να διατηρηθεί η αυτόνομη λειτουργία του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

 
Επίσκεψη στο Ειδικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Δυτικής Ελλάδος, πραγματοποίησε ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, ανταποκρινόμενος σε πρόσφατο κάλεσμα των φορέων του νοσοκομείου προς το υπουργείο αλλά και προς όλους τους φορείς της περιοχής για την αποτροπή κάθε σκέψης για τη συγχώνευσή του και την αναστολή της λειτουργίας του αλλά την περαιτέρω ανάπτυξη και σωστή λειτουργία του, προς όφελος των ασφαλισμένων της ευρύτερης περιοχής.
Ο κ. Τσούκαλης συναντήθηκε με τη διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Κωνσταντίνα Σιάμου και τον πρόεδρο του επιστημονικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Ανδρικάκο, με τους οποίους συζήτησε όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του νοσοκομείου, ενώ παρουσιάστηκαν όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν το νοικοκύρεμα των οικονομικών αλλά και τον εξορθολογισμό των υπηρεσιών του νοσηλευτικού ιδρύματος που προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 1929 και είναι το μόνο ΕΙΔΙΚΟ Νοσοκομείο σε όλη τη Νοτιοδυτική Ελλάδα. Το νοσοκομείο ανακαινίσθηκε πλήρως την περίοδο 2008 – 2009 και προμηθεύτηκε υπερσύγχρονο βιοιατρικό εξοπλισμό.


Ο κ. Τσούκαλης δήλωσε πως, παρόλο που η ΔΗΜ.ΑΡ εδώ και χρόνια ζητά την εκπόνηση υγειονομικού χάρτη για το σωστό καταμερισμό των δομών της δημόσιας υγείας, η περίπτωση του συγκεκριμένου νοσοκομείου ως ειδικού και μοναδικού σ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα, είναι απολύτως αναγκαία η αυτόνομη λειτουργία του. Ήδη, ο κ. Τσούκαλης, έχει καταθέσει το υπόμνημα του επιστημονικού συμβουλίου και του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου ως αναφορά στον υπουργό υγείας και θεωρεί πως η διατήρηση της αυτονομίας του, αποτελεί μέλημα όλων των τοπικών φορέων