Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Συνέντευξη Τσούκαλη με αφορμή το συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς

Στο Ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΕΡΑΣ FM» του Αγρινίου, μίλησε ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης με αφορμή το συνέδριο της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ο κ. Τσούκαλης ερωτώμενος για το που αποβαίνει το κάλεσμα της ΔΗΜ.ΑΡ για διάλογο με τις δυνάμεις του σοσιαλιστικού χώρου και της πολιτικής οικολογίας απάντησε πως «ο κοινωνικός διάλογος είναι ζητούμενο και επιδίωξη των κομμάτων, προκειμένου να διαμορφώσουν και κοινωνικές πλειοψηφίες».
Πρόσθεσε ακόμη πως «η Δημοκρατική Αριστερά δεν δαιμονοποιεί γενικώς το διάλογο και αυτό τουλάχιστον το αποδείξαμε με την αποδοχή της πρόσκλησης και του κ. Παπακωνσταντίνου και του κ. Παπανδρέου προκειμένου να ενημερωθούμε και αξιολογήσουμε τις προτάσεις του κυβερνόντος κόμματος τόσο για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2012-15 όσο και για την σύνοδο κορυφής της ΕΕ». «Η διαδικασία αυτή» συμπέρανε ο κ. Τσούκαλης «είναι άκρως απαραίτητη στα πλαίσια του να διαμορφωθεί μια γενικότερη εθνική συνείδηση». Και κατέληξε σημειώνοντας με έμφαση «όλα όσα ακούγονται σε σχέση με προνομιακούς συνομιλητές ή περί δεκανικιού της κυβέρνησης είναι ανάξια σχολιασμού».

Στην συνέχεια ο Αχαιός πολιτικός επισήμανε το στίγμα της Δημοκρατικής Αριστεράς λέγοντας χαρακτηριστικά : «Τρία είναι τα ιδεολογικά πολιτικά μας σημεία: πρώτο υπεράνω όλων το δημόσιο συμφέρον-αυτό που ξέραμε πως είναι συμφέρον ό,τι είναι συμφέρον του κόμματος για εμάς τελείωσε- το δεύτερον ότι η μεταρρύθμιση στη χώρα μας είναι επανάσταση και τρίτον συμμετέχουμε ενεργότατα στην αναδιάρθρωση ανασύνθεση του κοινωνικού προτύπου αλλά και του προτύπου του νεοέλληνα».
Τέλος ο κ. Τσούκαλης δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη του και κατά της περιφερειακής αρχής. «Το πρόβλημα της Δυτικής Ελλάδας είναι πολύ μεγαλύτερο και πολύ πιο σύνθετο από το αντιμετωπίζεται μέσα στα πλαίσια τρεχουσών διαχειριστικών συσκέψεων», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε παρατηρώντας πως «η τελευταία θέση που «κατέκτησε με το σπαθί της» η Δυτική Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι αποτέλεσμα βαθύτατων διαθρωτικών αγκυλώσεων αλλά και νοοτροπίας των πολιτικών εκπροσώπων της». Κατέληξε ο κ. Τσούκαλης σημειώνοντας ότι «η προσπάθεια του να απορροφηθούν στο άρπα-κόλλα απλά και μόνο χρήματα από το ΕΣΠΑ, δίχως οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις να εντάσσονται σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της Δυτικής Ελλάδας, το μόνο που θα πετύχουν είναι μια παροδική ανακούφιση της οικονομίας, μακροπρόθεσμα όμως το πρόβλημα θα ενταθεί».