Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Επίσκεψη Νίκου Τσούκαλη στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»

Την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, χθες, ημέρα γενικής εφημερίας.

Η κατάσταση που, ιδίοις όμασι, βίωσε ο βουλευτής, ήταν ενός νοσοκομείου «σε καιρό εκστρατείας», με ανήμπορους πολίτες να είναι «στοιβαγμένοι» σε απλά φορεία σε κάθε χώρο, ακόμη και στους διαδρόμους και το νοσηλευτικό προσωπικό να βρίσκεται σε κατάσταση νευρικής κατάπτωσης.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Τσούκαλης συναντήθηκε με το μέλος και εκπρόσωπο των γιατρών στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΙΝΑΠ κ. Τάκη Γεωργακόπουλο, με τον υποδιοικητή του νοσοκομείου κ. Δημήτρη Λυγούρα και τον πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής κ. Νίκο Μακρή. Από τις συζητήσεις με τους εκπροσώπους του νοσοκομείου επιβεβαιώθηκαν τα τεράστια κενά και οι αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα.


Τεράστια δυσαναλογία προσωπικού και ασθενών, έλλειψη κλινών ιδιαίτερα στις κλινικές, παθολογική, χειρουργική και ορθοπεδική. Όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των γιατρών, η παθολογική κλινική με ημερήσιες ανάγκες νοσηλείας άνω των 55 νοσηλευομένων, διαθέτει μόνο 37 κλίνες. Ο μεγάλος αριθμός εφημεριών (13 ανά μήνα), η έλλειψη επικουρικού προσωπικού, ο μη διορισμός ακόμα των 11 γιατρών που υποτίθεται ότι έχουν επιλεγεί, δημιουργούν εικόνες ντροπής κατά τις μέρες εφημερίας του νοσοκομείου.

Ο βουλευτής ανέλαβε τη υποχρέωση να απευθυνθεί στον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να απαντήσει εάν προτίθεται: να εγκρίνει την πρόσληψη 8 επικουρικών γιατρών για τους οποίους υπάρχει πίστωση να πληρωθούν από το νοσοκομείο, να επισπεύσει τις διαδικασίες πρόσληψης των 11 γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, να μειώσει τις εφημερίες σε 10 ανά μήνα, και τέλος να δώσει χρονοδιάγραμμα εργασιών αποκατάστασης του παλαιού κτηρίου.