Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ: ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ – ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ – ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Το απευκταίο, καταστροφικό σενάριο φαίνεται να επικρατεί στην πορεία υλοποίησης της «Ολυμπίας Οδού», ενώ υποτίθεται, ότι η Κυβέρνηση επαναδιαπραγματεύεται με την παραχωρησιούχο κοινοπραξία την αλλαγή των όρων της παραχώρησης μεταξύ αυτών και τη μείωση των διοδίων.


Στις 15 Απριλίου οι εταιρείες της κοινοπραξίας και συγκεκριμένα η «ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.» προχώρησε σε απολύσεις 100 περίπου εργαζομένων, η «J &P-ΑΒΑΞ Α.Ε.» και η «Vinci», ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν διαδοχικά τις εργασίες από τις 20 Απριλίου (Μ. Τετάρτη) και τις 27 Απριλίου αντίστοιχα με υποχρεωτική άδεια των εργαζομένων μέχρι τουλάχιστον τις 31 Μάη με αναγκαστική αδειοδότηση των εργαζομένων.


Η δυσμενής αυτή εξέλιξη οδηγεί, στη περίοδο του Πάσχα, περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους στην ανεργία ή την επισφάλεια, ολόκληρο δε τον δυτικό άξονα της χώρας σε πλήρη απομόνωση δεδομένου ότι έχει διακοπεί πλήρως και η σιδηροδρομική σύνδεσή του με την Αθήνα.


Σε μια περίοδο που είναι ζητούμενα η αναπτυξιακή δραστηριότητα και η εξασφάλιση θέσεων εργασίας, η διακοπή των μεγάλων δημόσιων έργων συνιστά τη χειρότερη εξέλιξη στην έξοδο της χώρας από την κρίση.


Η αντίδραση των φορέων ολόκληρης της Δυτ. Ελλάδας πρέπει να είναι ΑΜΕΣΗ, ΟΜΟΘΥΜΗ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ. Ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας κ. Απ. Κατσιφάρας πρέπει να συντονίσει τους φορείς της περιφέρειας και όχι μόνο, ο δε Δήμαρχος Πατρέων κ. Δημαράς τους φορείς του νομού, σε ένα αρραγές μέτωπο αποτροπής των δυσμενέστατων εξελίξεων.