Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Κακόγουστο «σήριαλ» η (μη) λειτουργία του αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Ρίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Με αφορμή τη νέα διακοπή λειτουργίας του αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο του Ρίου, ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης κατέθεσε στη βουλή την παρακάτω ερώτηση:



Σε κακόγουστο «σήριαλ» τείνει να εξελιχθεί το θέμα της λειτουργίας του αξονικού τομογράφου στο ΠΓΝ Ρίου. Για μια ακόμη φορά το τομογράφος βρίσκεται εκτός λειτουργίας από την Κυριακή 27-2-2011 και οι ασθενείς που χρειάζεται να υπο¬βληθούν σε αξονική τομογραφία μεταφέρονται στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»


Από το Δ/ντή του ακτινολογικού τμήματος του ΠΓΝ εκφράζονται φόβοι πως είναι θέμα χρόνου, πότε θα σταματήσει να λειτουργεί και ο αξονικός του «Αγίου Αν¬δρέα» ο οποίος αντιμετωπίζει και αυτός προβλήματα λόγω παλαιότητας, ενώ αυτός του ΠΓΝΠ εί¬ναι 5ετίας αλλά έχει επιβαρυνθεί σημαντικά λόγω διαρκούς λειτουργίας. Υπολογίζεται ό¬τι στη διάρκεια της συλλειτουργίας των δύο, ο αξονικός του Ρίου πραγματοποιούσε πε¬ρισσότερες από 200 εξετάσεις την ημέρα.


Επειδή οι δύο αξονικοί χρειάζονται σωστή υποστήριξη ενώ θεωρείται απαραίτητη η ανανέωση του εξοπλισμού,


Ερωτάται ο κ. υπουργός


Τι προτίθεστε να πράξετε για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των δύο αξονικών τομογράφων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Πάτρας δεδομένων των πολλαπλών προβλημάτων που αυτά αντιμετωπίζουν;


Ο ερωτών βουλευτής


Νίκος Τσούκαλης