Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Συνάντηση με την Ελληνίδα επίτροπο κ. Μαρία Δαμανάκη

Με αντικείμενο τη βιωσιμότητα της αλιείας και του θαλάσσιου περιβάλλοντος στον Κορινθιακό Κόλπο





Οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. Θανάσης Λεβέντης και Νίκος  Τσούκαλης συμμετείχαν σε συνάντηση φορέων του Κορινθιακού με την Ελληνίδα Επίτροπο κ. Μαρία Δαμανάκη για το θέμα της βιωσιμότητας της αλιείας και του θαλάσσιου περιβάλλοντος στον Κορινθιακό Κόλπο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα και είχε ως θέμα, τη βιωσιμότητα της αλιείας και του θαλάσσιου περιβάλλοντος στον Κορινθιακό Κόλπο.


Συμμετείχαν εκτός των βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ. ο κ. Γιώργος Παλαμάρης εκ μέρους της Συνομοσπονδίας οικολογικών οργανώσεων Κορινθιακού «Αλκυών»  και της Συνομοσπονδίας προστασίας και ορθολογικής ανάπτυξης Κορινθιακού, (ΣΠΟΑΚ) και η κ. Α. Λάζου εκ μέρους της Greenpeace.

Κατά τη συνάντηση, όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν για την ανάπτυξη δράσεων για τη δημιουργία θαλασσίων καταφυγίων στον Κορινθιακό Κόλπο και για ενδεχόμενες πρωτοβουλίες στήριξης της πρότασης τόσο από τους φορείς της περιοχής όσο και από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.


Οι δύο βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. θα αναλάβουν στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων πρωτοβουλίες προς τα αρμόδια Υπουργεία και για την υλοποίηση της πιο πάνω πρότασης προς τα Υπουργεία Θαλασσίων Υποθέσεων και Περιβάλλοντος.