Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Καθυστερήσεις στις εργασίες κατασκευής του φράγματος Πείρου-Παραπείρου της Αχαΐας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Το θέμα των καθυστερήσεων στις εργασίες του φράγματος Πείρου-Παραπείρου, φέρνει με ερώτησή του στη βουλή, ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:



Σημαντικές καθυστερήσεις παρατηρούνται στις εργασίες κατασκευής του φράγματος Πείρου-Παραπείρου της Αχαΐας με συνέπεια η επιβλέπουσα αρχή, να αποστείλει τη δεύτερη ειδική πρόσκληση προς την ανάδοχο εταιρεία «Μηχανική»


Πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά έργο (μετά την κάλυψη του χειμάρρου Διακονιάρη και τις παραγλαύκειες οδούς) που εκτελεί η «Μηχανική» στην Αχαΐα, η τύχη του οποίου εξαρτάται από την ανταπόκριση της αναδόχου στις επισημάνσεις που έχει θέσει η αρ¬μόδια υπηρεσία.


Ο κίνδυνος έκπτωσης της εταιρείας, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, θα έχει σαν αποτέλεσμα ακόμη ένα μεγάλο έργο στο νομό να καρκινοβατεί με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη της περιοχής αλλά και την υδροδότηση της Πάτρας και άλλων Δήμων της περιοχής.


Δεδομένου ότι (σύμφωνα με την επιβλέπουσα αρχή) «δεν υπάρχει καμία απολύτως οικονομική εκκρεμότητα από την πλευρά του Δημοσί¬ου»,


Ερωτάται ο κ. υπουργός


1. Τι προτίθεστε να πράξετε για την επιτάχυνση των διαδικασιών ολοκλήρωσης του έργου εντός του συμβατικού χρόνου;


2. Είναι στις προθέσεις σας να δοθεί παράταση στην ανάδοχο εταιρεία προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο;


Ο ερωτών βουλευτής


Νίκος Τσούκαλης