Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜ.ΑΡ. ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΕ ΤΗ ΜΚΟ «ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ»

Με τον πρόεδρο της ΜΚΟ «Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς», Κωνσταντίνο Μπακούρη και τον Άγγελο Συρίγο, μέλος του Δ.Σ της Οργάνωσης, συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής Δημήτρη Χατζησωκράτη.


Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Φ. Κουβέλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:



«Ο πρόεδρος κ. Μπακούρης και ο κ. Συρίγος ενημέρωσαν τη Δημοκρατική Αριστερά για τις συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν αναφορικά με τη διαφάνεια του πολιτικού χρήματος. Ήταν μια σημαντική συζήτηση. Πρέπει να υπάρξει διαφάνεια στην αντιμετώπιση του πολιτικού χρήματος. Τα κόμματα, με πλήρη συνείδηση της απαξίωση που υπάρχει για τη λειτουργία τους, πρέπει να προσφέρουν τον έλεγχο των οικονομικών τους. Αυτή η διαφάνεια συνιστά την υπεύθυνη σχέση έναντι των πολιτών.


Η Δημοκρατική Αριστερά συνιστά τη γενναία περικοπή της κρατικής επιχορήγησης, την απαγόρευση δανεισμού των κομμάτων από τις τράπεζες και τίποτα πέραν της κρατικής επιχορήγησης και της ενίσχυσης από φίλους και μέλη και μάλιστα ονομαστικά. Η ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι πρέπει να ελέγχονται τα κόμματα σε βάθος από μια ανεξάρτητη επιτροπή και αυτό να αφορά τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων και τον έλεγχο των οικονομικών του κάθε πολιτικού».


Ο πρόεδρος της ΜΚΟ «Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς» Κωνσταντίνος Μπακούρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση, όπου καταθέσαμε τις δικές μας προτάσεις. Χαιρόμαστε που υπάρχει μια μεγάλη συμφωνία και που η Δημοκρατική Αριστερά θα συμβάλει ώστε να υιοθετηθούν πολλές από αυτές».