Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Πόντιος Πιλάτος η κυβέρνηση για τις απολύσεις στην «Ολυμπία οδό»

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24-2-2011 3μερής σύσκεψη στο υπουργείο εργασίας με θέμα τις απολύσεις εργαζομένων στα έργα της «Ολυμπίας οδού». Στη σύσκεψη πήρε μέρος μεταξύ άλλων και ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Άκρως απογοητευτικά ήταν τα συμπεράσματα για όσους συμμετείχαν στις επαφές με τα υπουργεία Εργασίας και Υποδομών, για τις απολύσεις εργαζομένων στην εταιρεία που εκτελεί τα έργα της «Ολυμπίας οδού».


Με την κοφτή δήλωση του αρμόδιου υφυπουργού κ. Μαγκριώτη, ότι το Ελληνικό δημόσιο έχει εκπληρώσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του απέναντι στην παραχωρησιούχο, αρνήθηκε ουσιαστικά οποιαδήποτε παρέμβαση τόσο για την επαναπρόσληψη των απολυμένων όσο και για την αποτροπή άλλων απολύσεων.


Κατά τη διάρκεια της 3μερούς σύσκεψης στο υπουργείο Εργασίας, έθεσα την κυβέρνηση ενώπιον των ευθυνών της για την τύχη των εργαζομένων, δεδομένου ότι ως ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη -και οιονεί εργοδότης- στη σύμβαση παραχώρησης, φέρει μεγάλη ευθύνη για την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου και ως εκ τούτου αυτή είναι αρμόδια να επιλύσει το πρόβλημα. Αντί αυτού η κυβέρνηση λειτούργησε ως Πόντιος Πιλάτος επιδεινώνοντας το κλίμα απογοήτευσης και ανασφάλειας τόσο στους εργαζόμενους όσο και στην τοπική κοινωνία.