Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Φύλαξη χώρων του Πανεπιστημίου Πατρών

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για τη φύλαξη των χώρων του Πανεπιστημίου Πατρών, επισημαίνει με ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.


Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:


Την επιτακτική ανάγκη για αποτελεσματική φύλαξη των χώρων του Πανεπιστημίου Πατρών, επανέφερε η πρόσφατη διάρρηξη και αφαίρεση ηλεκτρονικού υλικού από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών.


Η έξαρση της λεγόμενης μικροεγκληματικότητας στο χώρο του Πανεπιστημίου με συνεχείς κλοπές, την πρόκληση φθορών αλλά και την ανεξέλεγκτη κίνηση εξωπανεπιστημιακών στοιχείων, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες, έχουν προκαλέσει κλίμα ανασφάλειας στους φορείς της Πανεπιστημιακής Κοινότητας αλλά και οικονομική αιμορραγία στον προϋπολογισμό του ιδρύματος.


Η απροθυμία του Υπουργείου Παιδείας να ανταποκριθεί στο πάγιο αίτημα των Πρυτανικών αρχών να εγκρίνουν την πρόσληψη φυλάκων οδηγεί σύμφωνα με πληροφορίες τη σημερινή πρυτανική αρχή να ενισχύσει τη φύλαξη με κονδύλια που προορίζονται για την έρευνα.


Επειδή η πιο πάνω εξέλιξη θα πλήξει σοβαρά τα ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου και επειδή η ανάθεση φύλαξης σε ιδιωτική εταιρεία είναι αποδεδειγμένα ασύμφορη αφού σύμφωνα με υπολογισμούς του ιδρύματος το κόστος είναι 5πλάσιο από την απασχόληση μόνιμου προσωπικού


Ερωτάται η κ. Υπουργός:


Προτίθεστε να εγκρίνετε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την φύλαξη των χώρων του Πανεπιστημίου Πατρών;


Ο ερωτών βουλευτής


Νίκος Τσούκαλης