Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Εμπλοκή στο έργο του αυτοκινητόδρομου της «Ολυμπίας οδού»

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σχετική με την εμπλοκή στο έργο του αυτοκινητόδρομου της «Ολυμπίας οδού» κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, επισημαίνοντας τον κίνδυνο οριστικής διακοπής των έργων.

Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:

Αναστάτωση επικρατεί σε ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα από τη διαφαινόμενη διακοπή των εργασιών στα έργα της «Ολυμπίας οδού». Ορατός είναι ο κίνδυνος να κλείσουν όλα τα εργοτάξια και να απολυθούν οι εργαζόμενοι της «Ολυμπίας οδού» εάν δεν βρεθεί λύση στη χρηματοδότηση του έργου. Το πάγωμα που επέβαλαν οι τράπεζες στην ομαλή ροή εκταμίευσης των χρημάτων κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα ένα από τα λίγα αναπτυξιακά έργα που εκτελούνται στην περιοχή του Δυτικού άξονα.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο έργο της «Ολυμπίας οδού» η εταιρεία πέραν των 27 απολύσεων που πραγματοποίησε πριν τις γιορτές, ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι θα απολυθούν πάνω από 1.000 άτομα μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, με συνέπεια οι ρυθμοί εκτέλεσης του έργου να επιβραδυνθούν.


Η «Ολυμπία οδός» οφείλει να σεβαστεί τη σύμβαση που υπέγραψε με το υπουργείο και επικυρώθηκε από τη βουλή το 2007 και να πάψει να χρησιμοποιεί τη στάση των τραπεζών ως άλλοθι για απολύσεις και καθυστερήσεις στο έργο.


Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. υπουργός:


1. Επαληθεύονται οι πληροφορίες ότι κινδυνεύει το έργο λόγω προβλημάτων στη χρηματοδότηση του;

 
2. Τι μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την ομαλή εκτέλεση του έργου που έχει αναλάβει η «Ολυμπία οδός»

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης