Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Στη βουλή οι καταστροφές καλλιεργειών στη Δυτική Αχαΐα και Ηλεία

ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης για το θέμα των καταστροφών στις αγροτικές καλλιέργειες ,που προκάλεσαν οι έντονες καταιγίδες που έπληξε την περιοχή τις τελευταίες ημέρες, κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς και υποψήφιος Περιφερειάρχης Νίκος Τσούκαλης.

Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρεται στις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν τόσο στη Δυτική Αχαΐα όσο και στην Ηλεία και καλεί τον αρμόδιο υπουργό να ενεργήσει άμεσα, ώστε να σταλεί κλιμάκιο γεωπόνων στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες αποτίμησης των ζημιών και χορήγησης των αποζη¬μιώσεων ;
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Με ολοκληρωτική καταστροφή κινδυνεύει η Λ/Θ του Κοτυχίου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Τις αγωνιώδεις εκκλήσεις του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Κοτυχίου, για την αντιμετώπιση της διάβρωσης της λουρονησίδας της λιμνοθάλασσας, μετέφεραν με ερώτησή τους στην υπουργό Περιβάλλοντος, οι βουλευτές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτης Κουβέλης και Νίκος Τσούκαλης.

Στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές επισημαίνουν την άμεση ανάγκη για την έστω και προσωρινή αποκατάσταση της διαχωριστικής λουρονησίδας και ερωτούν την κ. Μπιρμπίλη ποιός είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την οριστική αποκατάσταση της λουρονησίδας και τη γενικότερη προστασία του οικοσυστήματος.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Οι θέσεις μας για τις προστατευόμενες περιοχές

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με το συνδυασμό της "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ" κ. Νίκος Τσούκαλης απαντώντας σε επιστολή του Προέδρου του Φορέα Διαχείσης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου απέστειλε το παρακάτω μήνυμα.