Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ


Συνάντηση με το Νομάρχη κ. Ευθύμιο Σώκο


Το πρωί ο κ. Νίκος Τσούκαλης, συνοδευόμενος από τους αντιπεριφερειάρχες Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστο Σερίφη και Αχαΐας κ. Χρήστο Σταυρόπουλο, περιόδευσαν στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Πρώτο σταθμό της περιοδείας τους αποτέλεσε η Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι. Εκεί συναντήθηκαν με τον Νομάρχη κ. Ευθύμιο Σώκο, όπου είχαν μακρά και εποικοδομητική συζήτηση. Παράλληλα, προέκυψε ταύτιση απόψεων στα περισσότερα κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο του συνδυασμού υπό τον κ. Νίκο Τσούκαλη επισκέφθηκε το Αγρίνιο, όπου παραχώρησε συνέντευξη τύπου – παρουσίαση του συνδυασμού για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ

Απελευθέρωση του θαλάσσιου μετώπου της πόλης

Για τις τελευταίες εξελίξεις, όσον αφορά στην απελευθέρωση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, εξέδωσε γραπτή δήλωση ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική – Οικολογική Ανασύνθεση Δυτικής Ελλάδας» κ. Νίκος Τσούκαλης.


Ο κ. Τσούκαλης αναφέρει τα εξής στη δήλωσή του:

«Νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ως Βουλευτής Αχαΐας συνέβαλα και εγώ, καθ’ όσον μου αναλογεί, στο να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση. Η πλήρης εκπλήρωση των αιτημάτων της πόλης θα είναι η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του 2001, όπου καθιστά τους Οργανισμούς Λιμένων, ως τους καθοριστικούς παράγοντες διαχείρισης και εκμετάλλευσης των παραλιακών μετώπων των πόλεων.

Υπάρχει όμως και μία κρίσιμη εκκρεμότητα, στην οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει. Θα υπάρξει ειδική ρύθμιση, ώστε να δημιουργηθούν ανταποδοτικές παραχωρήσεις των Οργανισμών Λιμένων, στις πόλεις των οποίων χρησιμοποιούν το θαλάσσιο μέτωπο; Π.χ. όσον μας αφορά, θα εξακολουθούν οι δημότες να πληρώνουν εκατομμύρια ευρώ για τη συντήρηση της Ηρώων Πολυτεχνείου και της Αγίου Ανδρέου, που καταστρέφονται από την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων τα οποία χρησιμοποιούν τη λιμενική ζώνη».

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση απορρόφησης κονδυλίων από το ταμείο συνοχής για τους Φορείς Διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών

ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΤΥΧΙΟΥ-ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΧΕΛΜΟΥ-ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ


Μία υπογραφή της Δ/νσης Δημοσίων επενδύσεων του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης στερεί από τους εργαζόμενους των Φορέων Διαχείρισης του νομού μας (Στροφυλιά και Χελμός) την πληρωμή τους για ΕΠΤΑ μήνες. Η αδικαιολόγητη και πολύ πιθανόν σκόπιμη καθυστέρηση της παραπάνω υπηρεσίας πέραν του ότι στερεί τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, θέτει σε κίνδυνο την εκταμίευση σημαντικών κονδυλίων από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα πλαίσια του ΕΣΠΑ ΓΙΑ τις προστατευόμενες περιοχές του νομού μας αλλά και άλλων νομών. (Αχέροντας, Πάρνωνας, Αμβρακικός)


Τα παραπάνω αναφέρουν σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς Περιφερειακής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και Νίκος Τσούκαλης. Οι δύο βουλευτές επισημαίνουν στην ερώτησή τους πως η απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχει φέρει σε απόγνωση τους εργαζόμενους, ενώ δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των φορέων και σημαντική καθυστέρηση στη διεξαγωγή διεθνών διαγωνισμών (πχ για την παρακολούθηση (monitoring) των προστατευόμενων περιοχών) σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της χώρας μας στην ΕΕ.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Παρέμβαση του Νίκου Τσούκαλη στη βουλή για το ν/σ fast track

Ναι στις επενδύσεις, όχι στις θεσμικές εκπτώσεις

Σοβαρές επιφυλάξεις επί του νομοσχεδίου για το fast track, εξέφρασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης στην τοποθέτησή του στην αρμόδια Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Στην τοποθέτησή του ο κ. Τσούκαλης μεταξύ άλλων ανέφερε:

Εγκαταλείπονται οι δομές «Βοήθεια στο σπίτι»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Το θέμα της εγκατάλειψης των δομών κοινωνικής μέριμνας «Βοήθεια στο σπίτι» φέρνουν με νέα ερώτησή τους στη βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και Νίκος Τσούκαλης.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Τα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού της "Δημοκρατικής-Οικολογικής Ανασύνθεσης Δυτικής Ελλάδας"

Κατατέθηκε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010 στο Πρωτοδικείο της Πάτρας, το σύνολο του συνδυασμού «Δημοκρατική – Οικολογική Ανασύνθεση Δυτικής Ελλάδας». Επικεφαλής του συνδυασμού, ο οποίος κατέρχεται στις Περιφερειακές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, τίθεται ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Νίκος Τσούκαλης.

Το σύνολο του συνδυασμού έχει ως εξής: