Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

2011 ΕΥΧΕΣ

Ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης και οι συνεργάτες του, σας εύχονται καλά Χριστούγεννα, γόνιμο και δημιουργικό το νέο έτος, με υγεία και δύναμη για τους νέους αγώνες.

 


 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Στο σφυρί ακίνητα των Καλλικρατικών Δήμων λόγω χρεών σε ιδιώτες

ΕΡΩΤΗΣΗ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών κατέθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και Νίκος Τσούκαλης, σχετική με την εκποίηση ακινήτων των Δήμων της Αχαΐας λόγω χρεών σε ιδιώτες.


Στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές αναφέρουν:

Ύδρευση Δήμων Δυτικής Αχαΐας από το φράγμα Πείρου-Παραπείρου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Την ανάκληση της ΚΥΑ 103496/23.4.2008, ώστε να συμπεριληφθούν όλες οι περιοχές της Δυτικής Αχαΐας που εξαιρέθηκαν από την επέκταση των δικτύων ύδρευσης από τους ποταμούς Πείρο και Παραπείρο, ζητά με ερώτησή του προς τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.


Στην ερώτηση του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:

Αποφυγή χρεοκοπίας, ανατροπή της άδικης κατανομής των βαρών, αναπτυξιακή πορεία υπέρ των πολιτών.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Η απεμπλοκή της Ελλάδας από τις ασφυκτικές ρυθμίσεις του Μνημονίου, προϋποθέτει μια εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση. Η αίσθηση και του τελευταίου πολίτη της χώρας αυτής είναι πως με την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης δεν αλλάζουμε, βουλιάζουμε.


Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στη βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού, ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης. Ο κ. Τσούκαλης αναφερόμενος στις θέσεις της Δημοκρατικής Αριστεράς ανέφερε πως απαιτείται ανατροπή του πελατειακού κράτους. Η εναλλακτική λύση που στηρίζουμε, τόνισε, δεν είναι μόνον άλλα μέτρα οικονομικής πολιτικής. Είναι μέτρα διαφάνειας, καταπολέμησης της σπατάλης και της διαφθοράς, της γραφειοκρατίας, της διαπλοκής, της φοροδιαφυγής, της κάθε μορφής ιδιοποίησης του δημοσίου πλούτου.


Το μέλλον ανέφερε χαρακτηριστικά κρίνεται σε τρία μέτωπα: Πρώτον, στην αποφυγή της χρεοκοπίας ,δεύτερον, στην ανατροπή της άδικης κατανομής των βαρών και τρίτον, στην υλοποίηση μιας αναπτυξιακής πορείας υπέρ των πολιτών.


Το κείμενο της ομιλίας του κ. Τσούκαλη έχει ως εξής:
Η χώρα μας βρίσκεται στη δίνη της πολύπλευρης κρίσης. Η αίσθηση και του τελευταίου πολίτη της χώρας αυτής είναι ότι δεν αλλάζουμε, βουλιάζουμε!

Πεδίο μαχών η πόλη και το λιμάνι της Πάτρας

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

 
Επίκαιρη ερώτηση για το μεταναστευτικό κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, καλώντας τους υπουργούς Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη να απαντήσουν δια ζώσης τι σκοπεύουν να πράξουν για την άμεση αλλά και μέσο-βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση του φαινομένου έτσι όπως εκδηλώνεται τις τελευταίες ημέρες στην Πάτρα


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Παραχώρηση στο Δήμο Πατρέων της παραλιακής ζώνης της πόλης

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης κατέθεσε στη βουλή επίκαιρη ερώτηση, προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετική με την παραχώρηση στο Δήμο Πατρέων της παραλιακής ζώνης της πόλης

Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

28 προτάσεις, συμβολή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για διέξοδο από την οικονομική κρίση με όρθια την κοινωνία.

Από την ομιλία -παρέμβαση του Προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ. Φώτη Κουβέλη στο ΓΚΛΟΡΙΑ 20/12/10


1. Να τεθεί φρένο και να υπάρξουν περιορισμοί στην ξέφρενη λειτουργία των διεθνών hedge funds μέσα από μια συλλογική απόφαση στο G20 μια και καμιά οικονομική ζώνη από μόνη της δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει.


2. Η ανάγκη μιας κοινής δημοσιονομικής πολιτικής, μείωσης των ανισορροπιών, κοινής πορεία ανάπτυξης προκύπτει μέσα από τα αδιέξοδα για ακόμη περισσότερες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης, που και προοπτικά και τα ίδια τα συμφέροντα της Γερμανίας θα βλάψει.

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Εξορθολογισμός και βελτίωση στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης

ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην ολομέλεια της βουλής του νομοσχεδίου για τον εξορθολογισμό και τη βελτίωση στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης, μιλώντας ως εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε μεταξύ άλλων και τα εξής:


Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡ.ΜΕ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΛΩΝ Δ.Ε.Π. 2010

Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο έχει σήμερα διττό χαρακτήρα. Η μια πλευρά της εικόνας του συντίθεται από σημαντικές παθογένειες και αναποτελεσματικότητες. Η άλλη πλευρά της εικόνας του Πανεπιστημίου συντίθεται από λειτουργίες υψηλής προστιθέμενης αξίας τόσο σε όρους προαγωγής της έρευνας όσο και αναπαραγωγής και διάδοσης της γνώσης.


Με βάση το παραπάνω η ΑΡΜΕ Πάτρας θεωρεί ότι απαιτούνται σημαντικές παρεμβάσεις που θα ανατρέπουν την εικόνα των αναποτελεσματικοτήτων και θα δίνουν νέα δυναμική στις δραστηριότητες του Δημόσιου Πανεπιστημίου που έχουν θετική αποτίμηση. Σε αυτή την κατεύθυνση ζητάμε την έναρξη ειλικρινών, διάφανων και θεσμικού χαρακτήρα διαδικασιών διαλόγου. Αυτές οι διαδικασίες θα στοχεύουν στη δημιουργία πλαισίου λειτουργίας του Πανεπιστημίου που θα το αποκαταστήσει σαν βασικό μηχανισμό Δημοκρατίας, Κοινωνικής και Οικονομικής Ανάπτυξης και Παραγωγής και Διάχυσης Γνώσης. Ταυτόχρονα επισημαίνουμε το «ύποπτο» τουλάχιστον σημείο εκκίνησης που επικεντρώνεται στην απαξίωση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και ιδιαίτερα των Πανεπιστημιακών από την πλευρά του ΥΠΘΔΒΜ.

Σχετικά με τις παθογένειες που προαναφέρθηκαν εκτιμούμε ότι οι ρίζες τους βρίσκονται σε τρεις κατευθύνσεις:

Ίδρυση Forum για τη Μεταρρύθμιση στην Εκπαίδευση

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου στο 46ο Γυμνάσιο Αθήνας η ίδρυση Forum για τη Μεταρρύθμιση στην Εκπαίδευση και εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Εισοδηματικό όριο για την επίδοση επιδόματος πολυτέκνων

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Ερώτηση για το θέμα της επιβολής εισοδηματικού ορίου, για την επίδοση του πολυτεκνικού επιδόματος κατέθεσαν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.


Στην ερώτησή τους οι 4 βουλευτές αναφέρουν

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2010

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ : ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Οργάνωση Πάτρας της Δημοκρατικής Αριστεράς σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει την Τέταρτη 15-12-2010, ώρα 7.30μμ στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ (Αγ. Ανδρέου 16, Πάτρα) με θέμα:

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ



Θα μιλήσουν:


Ανδρέας Νεφελούδης – Υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης της Δ.Α, Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης


Φώτης Προβατάς, Δημοτικός Σύμβουλος, τ. Αντιδήμαρχος Αθήνας


Nίκος Τσούκαλης – Βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς


Θα επακολουθήσει συζήτηση

«ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΕΣ» ΟΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΛΕΥΚΑ ΠΑΤΡΩΝ

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΩΝ


Επανέφερε και συζητήθηκε χθες στη βουλή, την επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης σχετικά με το ζήτημα των εργατικών κατοικιών στην περιοχή ΛΕΥΚΑ της Πάτρας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Υφυπουργός Εργασίας κ.Κεγκέρογλου, δεσμεύτηκε για αποκατάσταση των ελαττωμάτων μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου 2011. Σε εκκρεμότητα οι αποζημιώσεις των δικαιούχων. Αναγνώρισε ολιγωρία σχετικών υπηρεσιών στη γρήγορη και ουσιαστική αποκατάσταση των ελαττωμάτων και την αναζήτηση ευθυνών τονίζοντας τα ακόλουθα:

Στον αέρα κινδυνεύει να βρεθεί η ανακατασκευή πέντε σεισμόπληκτων σχολείων στην Πάτρα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης κατέθεσε στη βουλή ερώτηση, προς τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών, σχετική με την εμπλοκή που παρουσιάστηκε στην ανακατασκευή πέντε σεισμόπληκτων σχολείων της Πάτρας.


Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Να σταματήσει η αναλγησία της ΔΕΗ: Κόβει το ρεύμα και απαιτεί το σύνολο της οφειλής για την επανασύνδεση.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Την ανάκληση πρόσφατης απόφασης της Γενικής Διεύθυνσης Εμπορίας της ΔΕΗ Α.Ε. με βάση την οποία απαιτείται η καταβολή του συνόλου της οφειλής για την επανασύνδεση του ρεύματος, σε επιχειρήσεις και φτωχά νοικοκυριά, ζητά με ερώτησή του προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.


Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης κάνει λόγο για ακατανόητη και ανάλγητη απόφαση, η οποία εφαρμόζεται αδιακρίτως ακόμη και σε ακραίες περιπτώσεις ατόμων με αναπηρίες, υπερπολύτεκνων οικογενειών κλπ, διογκώνοντας το αίσθημα της κοινωνικής αδικίας. Ζητά δε από την κ. Μπιρμπίλη να ανακαλέσει την παραπάνω απόφαση και να υπάρξει μέριμνα για την τμηματική εξόφληση των οφειλόμενων ποσών καθώς και ειδικά μέτρα για τις περιπτώσεις, ΑΜΕΑ, πολύτεκνων οικογενειών κλπ ώστε η επανασύνδεση να γίνεται με καταβολή του οφειλόμενου ποσού σε μικρότερες και περισσότερες δόσεις.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ανοχύρωτη η Αχαΐα απέναντι στα καιρικά φαινόμενα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΟΥΒΕΛΗ, ΤΣΟΥΚΑΛΗ, ΛΕΒΕΝΤΗ ΚΑΙ ΨΑΡΙΑΝΟΥ.

Παντελώς ανοχύρωτος είναι ο νομός Αχαΐας αλλά οι άλλοι δύο νομοί της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας απέναντι στα καιρικά φαινόμενα. Η παντελής έλλειψη προσωπικού σε συνδυασμό με τις συνεχείς περικοπές των απαραίτητων κονδυλίων είναι βέβαιο ότι θα καταστήσει αδύνατη κάθε ουσιαστική παρέμβαση στις ορεινές περιοχές στην περίπτωση χιονοπτώσεων ή κατολισθήσεων.


Τα παραπάνω τονίζουν σε ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή οι 4 βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς, ζητώντας απ’ τους υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών να τους ενημερώσουν, με ποιον τρόπο προτίθενται να ενισχύσουν τις υπηρεσίες Πολιτικού Σχεδιασμού Έκτακτης Ανάγκης των νομών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά και ποια είναι η ετοιμότητα της ΔΕΣΕ ώστε να συνδράμει τις άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες στην αντιμετώπιση των αναμενόμενων καιρικών φαινομένων.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Εφοπλιστής εισέπραξε πλέον των 18.000 ευρώ από τον ΕΛΟΕΝ με εικονική ναυτολόγηση


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ
Προς τους υπουργούς Θαλασσίων υποθέσεων, νήσων και αλιείας και Προστασίας του Πολίτη.

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Δεν χρηματοδοτούνται απαλλοτριώσεις κοινόχρηστων χώρων της Πάτρας από το «Πράσινο Ταμείο»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Την ανάγκη χρηματοδότησης των απαλλοτριώσεων, κοινόχρηστων χώρων της Πάτρας από το «Πράσινο Ταμείο», δεδομένης της αδυναμίας του Δήμου ν’ αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες, επισημαίνει με ερώτησή του προς την υπουργό Περιβάλλοντος, ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.


Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης επισημαίνει πως οι δικαστικοί αποχαρακτηρισμοί κοινόχρηστων χώρων στην Πάτρα, έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας και ερωτά την κ. Μπιρμπίλη εάν είναι στις προθέσεις του υπουργείου η ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών της Πάτρας και η απόκτηση κοινόχρηστων χώρων που κινδυνεύουν να αποχαρακτηριστούν, με χρήματα από το «πράσινο ταμείο» όπως έγινε ήδη στην Αθήνα τη Θεσσαλονίκη και άλλους Δήμους της χώρας.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Οικονομικός απολογισμός του συνδυασμού «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ» ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Έσοδα  συνδυασμού 11.250 €,  έξοδα 11.054 €.

Στα πλαίσια της υποχρέωσης των συνδυασμών (άρθρο 1 παρ 1 ν. 3870/2010) που πήραν μέρος στις Περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, κατατέθηκε στην επιτροπή ελέγχου εκλογικών δαπανών της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, πλήρης φάκελος με τα έσοδα τις δαπάνες και τις πληρωμές του συνδυασμού «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» του υποψήφιου περιφερειάρχη και εκλεγμένου περ/κου συμβούλου Νίκου Τσούκαλη.


Σύμφωνα με τα στοιχεία (που έχουν αναρτηθεί και στο διαδίκτυο, στα πλαίσια της «διαφάνειας» - http://ekloges.ypes.gr/diafaneia/index.html#expenses) τα έσοδα του συνδυασμού (από εισφορές) ήταν 11.250 € και τα έξοδα 11.054€. Από αυτά τα 9.633 € (85%) διατέθηκαν για την εκτύπωση και μεταφορά των ψηφοδελτίων και τα υπόλοιπα 1.421€ για εκτυπώσεις φυλλαδίων και προβολή σε ΜΜΕ. Να σημειωθεί ότι καλύφθηκε μόλις το 3,52% του ορίου δαπανών που ορίζει ο σχετικός νόμος.

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Σε πρόσφατη επιστολή της Περιφερειακής Διεύθυνσης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αττικής, γραφείο Σχολικών Συμβούλων (αρ.πρωτ. 936/24.11.2010), υπογραμμίζεται ότι η θέση του Υπουργείου Παιδείας είναι ότι οι μαθητές που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των αλλόθρησκων ή των ετερόδοξων δεν μπορούν να απαλλάσσονται του μαθήματος των θρησκευτικών. Σημειώνεται επίσης ότι η δυνατότητα απαλλαγής είναι αντίθετη με την εγκύκλιο 73735/Γ2/23/06/2010 που απαιτεί αναγραφή του θρησκεύματος στους τίτλους σπουδών.

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Περαιώστε το έργο, όχι τους επαγγελματίες.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 
Οι επαγγελματίες της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, οι οποίοι όχι μόνο δεν είδαν αποζημιώσεις για τη ζημιά που υπέστησαν από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου κάλυψης του Διακονιάρη, καλούνται τώρα να πληρώσουν περαίωση για χρήματα που δεν έχουν κερδίσει.


Το θέμα έφερε με ερώτησή του στη βουλή, ο βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νίκος Τσούκαλης. Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Υποδομές, διόδια και οδική βοήθεια: Τρία ακανθώδη θέματα της οδικής ασφάλειας

Παρέμβαση του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκου Τσούκαλη στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την προαγωγή της οδικής ασφάλειας.

Με την καταληκτική ημερομηνία του ευρωπαϊκού χάρτη για την οδική ασφάλεια καλούμαστε να κάνουμε τον απολογισμό. Ο απολογισμός αυτός λέει, ότι από το 2000 μέχρι το 2010 η Ελλάδα έχασε ένα μικρό «καλλικρατικό» δήμο, περίπου δεκαπέντε χιλιάδες συμπολίτες. Εάν σ’ αυτόν τον αριθμό προστεθεί κι εκείνος ο αριθμός των συμπολιτών μας που έχουν καταστεί ανάπηροι, τότε πλέον το δράμα αυτής εδώ της χώρας μπορεί να γίνει κατανοητό –ελπίζω- και από την πολιτική ηγεσία.



Να επιστραφούν τα 7,6 εκ € από την Atmel Hellas

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ



Επανακατατέθηκε και συζητήθηκε χθες στη βουλή, επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκου Τσούκαλη σχετικά με την τύχη της επιχορήγησης ύψους 7,6 εκ € της εταιρίας Atmel Hellas AE, την οποία η εταιρία οφείλει να επιστρέψει στο ελληνικό δημόσιο, αφού δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις.


Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Παναγιώτης Ρήγας, διαβεβαίωσε πως δεν έχει απολεσθεί ούτε ένα ευρώ ούτε έχει παραγραφεί το δικαίωμα του δημοσίου για την επιστροφή της επιδότησης τονίζοντας τα ακόλουθα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ  ΒΟΥΛΗΣ

Φαινόμενα συστηματικής λαθροθηρίας και λαθραλιείας στον Αμβρακικό

ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗ ΕΡΩΤΗΣΗ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΘΡΑΛΙΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ ΚΟΛΠΟ.


Η συστηματική λαθροθηρία και η λαθραλιεία στον Αμβρακικό είναι ένα απαράδεκτο φαινόμενο που γνωρίζει έξαρση το τελευταίο χρονικό διάστημα ακόμα και στα όρια των ισχυουσών ζωνών απολύτου προστασίας του Εθνικού Πάρκου.

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ




ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ www.dimokratikiaristera.gr.



Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Εξακολουθεί η ανασφάλεια για το Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών


Παρέμβαση του  Νίκου Τσούκαλη στην Ολομέλεια της βουλής

* Η Δημοκρατική Αριστερά αντιτίθεται επί της αρχής στο σχέδιο νόμου για τη συγχώνευση υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου: επικίνδυνος προπομπός για τα εργασιακά δικαιώματα και τις εργασιακές σχέσεις 


*Επικίνδυνος προπομπός για τα εργασιακά δικαιώματα και τις εργασιακές σχέσεις.

Νέα επεισόδια στο σήριαλ ρύπανση του Πείρου ποταμού.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Το θέμα της ρύπανσης του Πείρου ποταμού έφερε για μια ακόμη φορά στη βουλή, ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης. Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:

Τοξικά χημικά στους υπονόμους της Πάτρας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Ο βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νίκος Τσούκαλης κατέθεσε στη βουλή την παρακάτω ερώτηση, σχετικά με την απόρριψη τοξικών αποβλήτων απο φανοποιΐα της Πάτρας στο δίκτυο αποχέτευσης της πόλης.

Καμία διαφωνία με το Γιάννη Δημαρά για την Ξερόλακκα

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Με αφορμή δημοσιεύματα μερίδας του τοπικού τύπου και αναφορών σε δελτία ειδήσεων τοπικών καναλιών, ο βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νίκος Τσούκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΣΑΣ…

Πρωτοβουλία της ΟΙΚΙΠΑ για επαναχρησιμοποίηση των βιβλίων.
Μην πετάτε τα παλιά σας βιβλία. Φέρτε τα σε μας για να τα προωθήσουμε σε σχολεία, ιδρύματα, συλλόγους και φυλακές. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Οικολογική Κίνηση Πάτρας η οποία συνεχίζει για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης των βιβλίων.


Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη της ΟΙΚΙΠΑ αναφέρουν τα εξής:

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα κράτησης

Οι βουλευτές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Φώτης Κουβέλης και Νίκος Τσούκαλης κατέθεσαν στη βουλή την ακόλουθη ερώτηση σχετκά με τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στα κέντρα κράτησης.


Την ανησυχητική εικόνα που επικρατεί στα κέντρα κράτησης ανά την επικράτεια που είχε παρουσιάσει ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα Βασανιστήρια Μάνφρεντ Νόβακ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις 20 Οκτωβρίου, επιβεβαίωσε η έκθεση της Επιτροπής για την πρόληψη των Βασανιστηρίων του Συμβουλίου της Ευρώπης που δημοσιεύθηκε στις 17 Νοεμβρίου.

Κίνδυνος απώλειας του πολιτικού τμήματος του αεροδρομίου της Ανδραβίδας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και νεοεκλεγής περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Τσούκαλης κατέθεσε στη βουλή την παρακάτω ερώτηση.



Εδώ και αρκετό καιρό έχει δεσμευτεί συγκεκριμένο κονδύλι 20.000.000 € από κοινοτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, για να γίνουν έργα υποδομών στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας προκειμένου να εξυπηρετεί και μη στρατιωτικές πτήσεις.

Ακάλυπτη από ψυχιατρικές δομές η Αχαΐα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΝIKOY ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗ

Το θέμα της ανάπτυξης νέων δομών ψυ¬χικής υγείας, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες που υ¬πάρχουν στην Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα, αλλά και την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων της Ψυχιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. Ρίου όπου οι ψυχικά πάσχοντες νοσηλεύονται σε ράντζα στους διαδρόμους της κλινικής, φέρνουν με ερώτησή τους στη βουλή οι βουλευτές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νίκος Τσούκαλης και Θανάσης Λεβέντης.

Οι δύο βουλευτές αναφέρουν χαρακτηριστικά πως, ιδιωτικά ψυχιατρικά μεγαθήρια έχουν αδειοδοτηθεί να εγκατασταθούν στην Πάτρα, με συνέπεια ακόμη μεγαλύτερη επέκταση του ιδιωτικού τομέα στο χώρο της υγείας και ερωτούν τον αρμόδιο υπουργό πως σκέφτεται να αντιμετωπίσει τα οξυμένα προβλήματα της δημόσιας ψυχιατρικής υγείας και πότε θα υλοποιηθεί ο σχεδιασμός που προβλέπει την ανάπτυξη νέων δομών ψυχικής υγείας.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Ναι στις επενδύσεις όχι στις θεσμικές εκπτώσεις.

Παρέμβαση των βουλευτών Θανάση Λεβέντη και Νίκου Τσούκαλη στην ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το νομοσχέδιο fast track.


Συζητήθηκε χθες στην ολομέλεια της βουλής, το νομοσχέδιο για τις μεγάλες επενδύσεις (fast track) Στην παρέμβασή τους κατά τη διάρκεια της συζήτησης, οι ανεξάρτητοι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης και Θανάσης Λεβέντης μεταξύ άλλων τόνισαν τα εξής:

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Απο τους νέους και τις νέες της Δημοκρατικής Αριστεράς

Με αφορμή την 37η επέτειο για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και θέλοντας να μεταφερθεί στο σήμερα το μήνυμα για διαρκή αγώνα υπέρ της ελευθερίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης οι νέες και οι νέοι της Δημοκρατικής Αριστεράς οργανώνουν εκδήλωση στο Rocky Raccoon την Τετάρτη και ώρα 20:30.


Στην εκδήλωση θα διαβαστούν και θα συζητηθούν αποσπάσματα από το βιβλίο του Δημήτρη Χατζησωκράτη «Πολυτεχνείο ‘73» θα προβληθούν βίντεο-ντοκουμέντα της εξέγερσης και μουσικές από Σαββόπουλο, Θεοδωράκη μέχρι Bob Dylan και John Lennon. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο Γρηγόρης Ψαριανός, βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς και παρών στα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Να φέρουμε τους πολίτες κοντά στην πολιτική και την πολιτική κοντά τους πολίτες

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Επιμένουμε αυτοδιοικητικά

Αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συμπολίτες μας της Δυτικής Ελλάδας, που μας τίμησαν με την ψήφο τους και μας έδωσαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε στο νέο αιρετό Περιφερειακό Συμβούλιο.

Δώσαμε έναν έντιμο όσο και άνισο αγώνα, χωρίς να ρυπάνουμε τις πόλεις μας, χωρίς χορηγούς και χρηματικές ενισχύσεις, με ελάχιστα μέσα προβολής των απόψεών μας, προβάλλοντας στο μέτρο του δυνατού τις προγραμματικές μας αρχές και αναδεικνύοντας τα μεγάλα προβλήματα της Περιφέρειας, που απ’ την 1η Ιανουαρίου θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε.

Θεωρούμε υπ’ αυτές της συνθήκες ιδιαίτερα ικανοποιητικό το ποσοστό που πήρε ο συνδυασμός μας στους 3 νομούς της περιφέρειας, όπου για πρώτη φορά ο πολιτικός μας φορέας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ συμμετείχε αυτοδύναμα σε εκλογική διαδικασία.

Η άποψη της Δημοκρατικής Αριστεράς ήταν από την αρχή της προεκλογικής διαδικασίας σταθερή. Ήμασταν το μόνο κόμμα που επιμέναμε αυτοδιοικητικά. Θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι η αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να θυσιαστεί σε διακηρύξεις και αφορισμούς κατά ή υπέρ του μνημονίου ή του «Καλλικράτη». Κι αυτό γιατί, είναι ο μοναδικός δημοκρατικός θεσμός, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο, τις οδυνηρές συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής, προβάλλοντας θετικές και εναλλακτικές θέσεις και λύσεις για τα τοπικά ζητήματα. Κάτι το οποίο δεν έγινε κατά την προεκλογική περίοδο.

Η συμμετοχή μας στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο θα είναι συνθετική και δημιουργική αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για δράσεις, που θα στοχεύουν στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων της Περιφέρειας μέσα στις δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί το μνημόνιο στις τοπικές μας κοινωνίες.

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ

"Η ώρα της κάλπης έφτασε.

Όσοι σας ζητούν να μετατρέψετε αυτές τις εκλογές σε δημοψήφισμα πράττουν μεγάλο πολιτικό σφάλμα.

Κλείστε τα αυτιά σας στις διλημματικές σειρήνες και επιλέξτε με αυτοδιοικητικά κριτήρια τους καλύτερους και τους ικανότερους.

Το γκρίζο αυτοδιοικητικό τοπίο που επικρατεί στην Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα, πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει.
 Είναι στο χέρι μας. Δεν πρέπει να χαθεί μια ακόμη ευκαιρία."

ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ»

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Η ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Φώτης Κουβέλης: Εκλογές για την αυτοδιοίκηση και όχι για το Μνημόνιο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτης Κουβέλης, πλαισιωμένος από τους Αντρέα Παπαδόπουλο, (Εκπρόσωπο Τύπου της Δ.Α.), Σπύρο Λυκούδη (Συντονιστή της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής) και Βάσω Κιντή (μέλος της ΠΠΕ), παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου, το πλήρες κείμενο της οποίας – μαζί με τις απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων – έχει ως εξής:


ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: Αγαπητοί συνάδελφοι, καλώς ήλθατε στη συνέντευξη Τύπου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. Ο Πρόεδρος του κόμματος, ο κ. Φώτης Κουβέλης, θα κάνει μία σύντομη εισήγηση και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι ερωτήσεις σας. Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Η ΟΙΚΙΠΑ απέστειλε σε όλους τους υποψηφίους Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας τα παρακάτω ερωτήματα.

Παραθέτουμε την απάντηση του συνδυασμού της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΧΕΛΜΟΥ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας  Νίκος Τσούκαλης απέστειλε προς τη συντονιστική επιτροπή κατοίκων του Εθνικού Πάρκου Χελμού Βουραϊκού την παρακάτω επιστολή.

ΘΕΜΑ: Εθνικό Πάρκο Χελμού Βουραϊκού και επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων.

Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Οι περιφερειακές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου δεν είναι δημοψήφισμα για τον Καλλικράτη, ούτε έχουν αντιμνημονιακό χαρακτήρα.

Ψηφίζουμε για την εκλογή Περιφερειάρχη και επιμένουμε στην ανάδειξη των μεγά­λων προβλημάτων της Δυτικής Ελλάδας.


Καταθέτουμε ρεαλιστικές προτάσεις που προσαρμόζονται στις σύγχρονες απαιτήσεις, και στα οικονομικά δεδομένα της εποχής.

Παλεύουμε για μια δημοκρατική διακυβέρνηση της Περιφέρειας που δεν θα επιφυλάσσει στον πολίτη μόνο το ρόλο του ψηφοφόρου.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με υποψήφιο περιφερειάρχη το βουλευτή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νίκο Τσούκαλη

Καλούμε τους πολίτες να στείλουν ηχηρό μήνυμα στους κομματικούς εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που καταδί­κασαν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη φτώχεια, τον αποκλεισμό και την απομόνωση.


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Με πρόγραμμα και όραμα για τον τόπο μας



Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χρήστος Σταυρόπουλος


Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Σπύρος Λαμπρινός


Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Σερίφης

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Στη βουλή οι καταστροφές καλλιεργειών στη Δυτική Αχαΐα και Ηλεία

ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης για το θέμα των καταστροφών στις αγροτικές καλλιέργειες ,που προκάλεσαν οι έντονες καταιγίδες που έπληξε την περιοχή τις τελευταίες ημέρες, κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς και υποψήφιος Περιφερειάρχης Νίκος Τσούκαλης.

Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρεται στις εκτεταμένες ζημιές που προκλήθηκαν τόσο στη Δυτική Αχαΐα όσο και στην Ηλεία και καλεί τον αρμόδιο υπουργό να ενεργήσει άμεσα, ώστε να σταλεί κλιμάκιο γεωπόνων στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες αποτίμησης των ζημιών και χορήγησης των αποζη¬μιώσεων ;
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Με ολοκληρωτική καταστροφή κινδυνεύει η Λ/Θ του Κοτυχίου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Τις αγωνιώδεις εκκλήσεις του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Κοτυχίου, για την αντιμετώπιση της διάβρωσης της λουρονησίδας της λιμνοθάλασσας, μετέφεραν με ερώτησή τους στην υπουργό Περιβάλλοντος, οι βουλευτές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτης Κουβέλης και Νίκος Τσούκαλης.

Στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές επισημαίνουν την άμεση ανάγκη για την έστω και προσωρινή αποκατάσταση της διαχωριστικής λουρονησίδας και ερωτούν την κ. Μπιρμπίλη ποιός είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την οριστική αποκατάσταση της λουρονησίδας και τη γενικότερη προστασία του οικοσυστήματος.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Οι θέσεις μας για τις προστατευόμενες περιοχές

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας με το συνδυασμό της "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗΣ" κ. Νίκος Τσούκαλης απαντώντας σε επιστολή του Προέδρου του Φορέα Διαχείσης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου απέστειλε το παρακάτω μήνυμα.

Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ


Συνάντηση με το Νομάρχη κ. Ευθύμιο Σώκο


Το πρωί ο κ. Νίκος Τσούκαλης, συνοδευόμενος από τους αντιπεριφερειάρχες Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστο Σερίφη και Αχαΐας κ. Χρήστο Σταυρόπουλο, περιόδευσαν στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Πρώτο σταθμό της περιοδείας τους αποτέλεσε η Νομαρχία Αιτωλοακαρνανίας, στο Μεσολόγγι. Εκεί συναντήθηκαν με τον Νομάρχη κ. Ευθύμιο Σώκο, όπου είχαν μακρά και εποικοδομητική συζήτηση. Παράλληλα, προέκυψε ταύτιση απόψεων στα περισσότερα κρίσιμα ζητήματα, που αφορούν στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο του συνδυασμού υπό τον κ. Νίκο Τσούκαλη επισκέφθηκε το Αγρίνιο, όπου παραχώρησε συνέντευξη τύπου – παρουσίαση του συνδυασμού για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ

Απελευθέρωση του θαλάσσιου μετώπου της πόλης

Για τις τελευταίες εξελίξεις, όσον αφορά στην απελευθέρωση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, εξέδωσε γραπτή δήλωση ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική – Οικολογική Ανασύνθεση Δυτικής Ελλάδας» κ. Νίκος Τσούκαλης.


Ο κ. Τσούκαλης αναφέρει τα εξής στη δήλωσή του:

«Νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ως Βουλευτής Αχαΐας συνέβαλα και εγώ, καθ’ όσον μου αναλογεί, στο να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση. Η πλήρης εκπλήρωση των αιτημάτων της πόλης θα είναι η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του 2001, όπου καθιστά τους Οργανισμούς Λιμένων, ως τους καθοριστικούς παράγοντες διαχείρισης και εκμετάλλευσης των παραλιακών μετώπων των πόλεων.

Υπάρχει όμως και μία κρίσιμη εκκρεμότητα, στην οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει. Θα υπάρξει ειδική ρύθμιση, ώστε να δημιουργηθούν ανταποδοτικές παραχωρήσεις των Οργανισμών Λιμένων, στις πόλεις των οποίων χρησιμοποιούν το θαλάσσιο μέτωπο; Π.χ. όσον μας αφορά, θα εξακολουθούν οι δημότες να πληρώνουν εκατομμύρια ευρώ για τη συντήρηση της Ηρώων Πολυτεχνείου και της Αγίου Ανδρέου, που καταστρέφονται από την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων τα οποία χρησιμοποιούν τη λιμενική ζώνη».