Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Παραχώρηση στο Δήμο Πατρέων της παραλιακής ζώνης της πόλης

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης κατέθεσε στη βουλή επίκαιρη ερώτηση, προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετική με την παραχώρηση στο Δήμο Πατρέων της παραλιακής ζώνης της πόλης

Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:
Υπογράφηκε πρόσφατα το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ Δήμου Πατρέων και της ΟΛΠΑ ΑΕ σχετικά με την παραχώρηση στο Δήμο τμημάτων του παραλιακού μετώπου της πόλης και ορίστηκε ο οδικός χάρτης υλοποίησης της συμφωνίας. Σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Δεκεμβρίου, πριν προχωρήσει η αποκρατικοποίηση, θα πρέπει να έχει οριστικοποιηθεί η νομική μορφή του φορέα στον οποίο θα αποδοθούν τα χερσαία τμήματα της λιμενικής ζώνης που θα εκμεταλλεύεται ο Δήμος, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες απόδοσης. Βασική δε προϋπόθεση για την απόδοση των συγκεκριμένων τμημάτων, είναι η έκδοση σχετικής απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών.


Παράλληλα, αποφασίστηκε πρόσφατα γενικό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που περιλαμβάνει την παραχώρηση περιφερειακών λιμένων. Δεδομένων των ανωτέρω καθώς και ότι επείγει η υλοποίηση της συμφωνίας παραχώρησης προκειμένου το παραλιακό μέτωπο της Πάτρας να μην συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα αποκρατικοποίησης παραχώρησης περιφερειακών λιμένων.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:


- Σε ποια φάση βρίσκεται η διαδικασία υπογραφής των πράξεων παραχώρησης; Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί;»


Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης