Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Περαιώστε το έργο, όχι τους επαγγελματίες.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

 
Οι επαγγελματίες της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, οι οποίοι όχι μόνο δεν είδαν αποζημιώσεις για τη ζημιά που υπέστησαν από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου κάλυψης του Διακονιάρη, καλούνται τώρα να πληρώσουν περαίωση για χρήματα που δεν έχουν κερδίσει.


Το θέμα έφερε με ερώτησή του στη βουλή, ο βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νίκος Τσούκαλης. Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:



Οι επαγγελματίες της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου της Πάτρας (κάλυψη του χειμάρρου Διακονιάρη) οι οποίοι υπέστησαν επί 5 και πλέον χρόνια τις επιπτώσεις από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου, με μηδενικό τζίρο, καλούνται να πληρώσουν περαίωση για χρήματα που δεν έχουν κερδίσει!


Την ώρα που οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες- οι οποίοι κόντεψαν να βάλουν «λουκέτο»- περίμεναν τη μέριμνα της πολιτείας, έλαβαν τα σημειώματα της εφορίας και καλούνται να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ. Οι επαγγελματίες έχουν ζητήσει επανειλημμένα την οικονομική ενίσχυση των ε¬πιχειρήσεων που επλήγησαν από τις καθυ¬στερήσεις των έργων, όπως επίσης και την απαλλαγή τους από τις υποχρεώσεις προς τις δημόσιες υπηρεσίες.


Το αίτημά τους έχει υποβληθεί πολλές φορές στο παρελθόν και μάλιστα είχε εκφραστεί μέσα από κι¬νητοποιήσεις και αποκλεισμούς δρόμων στους οποίους είχαν σπεύσει να συμπαρα-σταθούν θεσμικοί φορείς της περιοχής. Προσωπικά είχα την ευκαιρία να το μεταφέρω τόσο στην προηγούμενη κυβέρνηση με τροπολογία που κατέθεσα (η οποία μάλιστα είχε υποστηριχθεί σθεναρά και από Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ.) όσο και στη σημερινή κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησής μου (17-12-09) στην οποία ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαγκριώτης είχα αναφέρει επί λέξη «Όσον αφορά τις αποζημιώσεις, ασφαλώς και θα δούμε το θέμα»

Επειδή οι επαγγελματίες της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, όχι μόνο δεν είδαν αποζημιώσεις για τη ζημιά που υπέστησαν από την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου, αλλά καλούνται να πληρώσουν περαίωση για χρήματα που δεν έχουν κερδίσει,


Ερωτώνται οι κ. κ. υπουργοί


1. Προτίθεστε να διερευνήσετε τη δυνατότητα εξαίρεσης των συγκεκριμένων επαγγελματιών της οδού Ελ. Βενιζέλου της Πάτρας, από το μέτρο της περαίωσης;


2. Είναι στο σχεδιασμό σας η καταβολή αποζημιώσεων για τη ζημιά που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια από την καθυστέρηση του έργου;


3. Πότε εν τέλει προβλέπεται η περαίωση του έργου κάλυψης του χειμάρρου Διακονιάρη;


Ο ερωτών βουλευτής


Νίκος Τσούκαλης