Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Καμία διαφωνία με το Γιάννη Δημαρά για την Ξερόλακκα

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Με αφορμή δημοσιεύματα μερίδας του τοπικού τύπου και αναφορών σε δελτία ειδήσεων τοπικών καναλιών, ο βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νίκος Τσούκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:


Καμία «Μετεκλογική διαφωνία» και «διαφοροποίηση» των απόψεών μου για το ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας δεν υπάρχει, με αυτές του νέου Δημάρχου κ. Γιάννη Δημαρά. Η θέση μου προεκλογικά ήταν και παραμένει η ακόλουθη.

«Ο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας έχει κορεστεί και δεν μπορεί να δεχτεί πλέον τα απορρίμματα της Πάτρας, (όπως παραδέχτηκε πρόσφατα και ο αντιδήμαρχος Πατρέων κ. Δεμαρτίνος). Η δημιουργία νέου κυττάρου στο ΧΥΤΑ του Φλόκα για την προσωρινή λύση της διάθεσης των απορριμμάτων, μέχρι την κατασκευή του εργοστασίου, είναι η πλέον ρεαλιστική λύση».

Ασφαλώς, για να υλοποιηθεί η παραπάνω πρόταση απαιτούνται:

Α) Η αντίστοιχη προσαρμογή του περιφερειακού σχεδιασμού, και αυτό θα πρέπει να είναι από τα πρώτα θέματα, που το νεοεκλεγμένο Περιφερειακό Συμβούλιο θα πρέπει να δει.

Β) Διαβούλευση με τη Δημοτική αρχή του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και τους φορείς της περιοχής και

 
Γ) Τεχνική τεκμηρίωση του όλου θέματος

Την παραπάνω θέση διατύπωσα προεκλογικά ενώπιον 200 συμπολιτών μας στη σύσκεψη που διοργάνωσαν οι φορείς του Αρκτικού Διαμερίσματος στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Πάτρας.

Καμία διαφωνία δεν υπάρχει με το Γιάννη Δημαρά και τις θέσεις της Παράταξης «Τώρα για την Πάτρα» στην οποία συμμετέχουν και στελέχη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, η οποία ήταν το πρώτο κόμμα που στήριξε την υποψηφιότητά του.

Για του λόγου το αληθές επισυνάπτω τις απαντήσεις που έδωσα προεκλογικά σε σχετική ερώτηση της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΑΤΡΑΣ στα πλαίσια ερωτηματολογίου που η οργάνωση έστειλε σε όλους τους υποψηφίους Περιφερειάρχες της Δυτικής Ελλάδας. (Οι απαντήσεις δημοσιεύονται στο φύλλο Νοεμβρίου της μηνιαίας εφημερίδας «Εν αιθρία»)