Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Να φέρουμε τους πολίτες κοντά στην πολιτική και την πολιτική κοντά τους πολίτες



Το θριαμβευτικό εκλογικό αποτέλεσμα στην Πάτρα με την νίκη της κίνησης "Τώρα για την Πάτρα" με επικεφαλής τον Γιάννη Δημαρά καταδεικνύει την επιτακτική ανάγκη της κοινωνίας να απαλλαγεί η πόλη μας από τον ασφυκτικέ έλεγχο του κομματικού κατεστημένου και να αλλάξει ριζικά κατάσταση και πορεία.

Η Δημοκρατική Αριστερά στήριξε από την πρώτη στιγμή την Κίνηση και τον επικεφαλής της. Η επιλογή μας αυτή μαζί με τις επίσης νικηφόρες επιλογές των υποψηφιοτήτων του Γ. Καμίνη και του Γ. Μπουτάρη στηρίχτηκε στην βαθιά μας πίστη για Τοπική Αυτοδιοίκηση ακηδεμόνευτη από κόμματα. Τοπική Αυτοδιοίκηση πεδίο της εξουσίας των ίδιων των πολιτών. Βασικά μας κριτήρια η φερεγγυότητα των προγραμμάτων και των προσώπων. Θεωρούμε ότι η πολιτική μας αυτή επιλογή με κριτήρια όχι την κομματική επιβεβαίωση αλλά την οικοδόμηση ευρύτερων συμμαχιών σε κοινωνικό κατ’ αρχήν επίπεδο δικαιώθηκε πανηγυρικά.


Η Δημοκρατική Αριστερά συγχαίρει την Κίνηση "Τώρα για την Πάτρα" και προσωπικά τον Γιάννη Δημαρά για την μεγάλη νίκη. Με την σοβαρότητα και την ευθύνη που απαιτούνται, είμαστε σίγουροι ότι η επόμενη δύσκολη μάχη της επίλυσης των τεραστίων προβλημάτων της νέας Πάτρας θα είναι επίσης νικηφόρα με την συμβολή όλων μας, Η Δημοκρατική Αριστερά θα είναι παρούσα στην προσπάθεια αυτή με όλες τις δυνάμεις της.

Τα τεράστια ποσοστά αποχής μαρτυρούν την διάρρηξη της σχέσης εμπιστοσύνης των πολιτών προς την ασκούμενη πολιτική. Οφείλουμε όλοι πέρα από την ανάγνωση του "μηνύματος" να προχωρήσουμε σε προτάσεις και επεξεργασμένες πολιτικές για την διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού συστήματος.

Για να φέρουμε τους Πολίτες κοντά στην Πολιτική και την Πολιτική κοντά τους Πολίτες όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ιδρυτική Διακήρυξη μας. Ευχαριστούμε τους πολίτες που στήριξαν τις επιλογές μας τόσο τοπικά όσο και Πανελλαδικά και τους καλούμε να διαμορφώσουν την Πολιτική στον Δήμο, στην Αχαΐα, την Δυτική Ελλάδα με τη δική τους αποφασιστική συμμετοχή.