Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΧΕΛΜΟΥ ΒΟΥΡΑΪΚΟΥ

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας  Νίκος Τσούκαλης απέστειλε προς τη συντονιστική επιτροπή κατοίκων του Εθνικού Πάρκου Χελμού Βουραϊκού την παρακάτω επιστολή.

ΘΕΜΑ: Εθνικό Πάρκο Χελμού Βουραϊκού και επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής κατοίκων.


Αγαπητοί φίλοι


Όπως ίσως γνωρίζετε ασχολούμαι πολλά χρόνια, είτε ως Νομαρχιακός Σύμβουλος είτε ως βουλευτής, με τα θέματα της προστασίας των βιοτόπων του νομού μας και ιδιαίτερα του Χελμού-Βουραϊκού.


Η υπογραφή ΚΥΑ για την περιοχή, ήταν ένα πάγιο αίτημα των φορέων του νομού και των περιβαλλοντικών οργανώσεων, προκειμένου να υπάρξει ένα συγκεκριμένο καθεστώς προστασίας και να σταματήσουν οι όποιες αυθαιρεσίες. Η εφαρμογή όμως των διατάξεων της υφιστάμενης ΚΥΑ, ανέδειξε αρκετά προβλήματα σαν και αυτά που αναφέρετε.


Από την πληροφόρηση που έχω απ’ το υπουργείο περιβάλλοντος, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία υπογραφής σχετικών Π.Δ(Προεδρικών Διαταγμάτων) στη θέση των ΚΥΑ, για όλες τις προστατευόμενες περιοχές της χώρας, αφού αυτές αποδείχτηκαν ανίσχυρες νομικά. (Έχουν γίνει σχετικές προσφυγές στο Σ.τ.Ε και έχουν κερδηθεί π.χ λίμνη Ιωαννίνων)


Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της εξέλιξης θα τεθούν σε συζήτηση, στα όργανα της νέας Καλλικρατικής αυτοδιοίκησης, όλα τα θέματα που αναφέρετε στην επιστολή σας και εκεί θα κληθούμε όλοι να διατυπώσουμε τις απόψεις μας ώστε «να προστατευθεί ό,τι πραγματικά αξίζει να προστατευθεί και να αποδεσμευθεί ό,τι χωρίς κανένα λόγο έχει δεσμευθεί» όπως χαρακτηριστικά αναφέρετε.


Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα θέσω με παρέμβασή μου στη βουλή, το θέμα της υπογραφής Π.Δ για το εθνικό Πάρκο Χελμού Βουραϊκού, ώστε να επιταχυνθούν οι σχετικές διαδικασίες προκειμένου να αρθούν οι όποιες αδικίες.


Θα είμαι πάντα στη διάθεσή σας για κάθε δυνατή βοήθεια και συνεργασία, τόσο εγώ προσωπικά ως βουλευτής, όσο και η παράταξη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ-ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» της οποίας είμαι επικεφαλής και η οποία κατέρχεται στις προσεχείς εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών περιφερειαρχών.


Φιλικά



Νίκος Τσούκαλης