Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΜΕΤΩΠΟ

Απελευθέρωση του θαλάσσιου μετώπου της πόλης

Για τις τελευταίες εξελίξεις, όσον αφορά στην απελευθέρωση του θαλασσίου μετώπου της Πάτρας, εξέδωσε γραπτή δήλωση ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική – Οικολογική Ανασύνθεση Δυτικής Ελλάδας» κ. Νίκος Τσούκαλης.


Ο κ. Τσούκαλης αναφέρει τα εξής στη δήλωσή του:

«Νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ως Βουλευτής Αχαΐας συνέβαλα και εγώ, καθ’ όσον μου αναλογεί, στο να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση. Η πλήρης εκπλήρωση των αιτημάτων της πόλης θα είναι η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του 2001, όπου καθιστά τους Οργανισμούς Λιμένων, ως τους καθοριστικούς παράγοντες διαχείρισης και εκμετάλλευσης των παραλιακών μετώπων των πόλεων.

Υπάρχει όμως και μία κρίσιμη εκκρεμότητα, στην οποία η κυβέρνηση θα πρέπει να απαντήσει. Θα υπάρξει ειδική ρύθμιση, ώστε να δημιουργηθούν ανταποδοτικές παραχωρήσεις των Οργανισμών Λιμένων, στις πόλεις των οποίων χρησιμοποιούν το θαλάσσιο μέτωπο; Π.χ. όσον μας αφορά, θα εξακολουθούν οι δημότες να πληρώνουν εκατομμύρια ευρώ για τη συντήρηση της Ηρώων Πολυτεχνείου και της Αγίου Ανδρέου, που καταστρέφονται από την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων τα οποία χρησιμοποιούν τη λιμενική ζώνη».