Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Στα αζήτητα 7,6 εκατ. ευρώ που δόθηκαν στην εταιρεία «Atmel Hellas ΑΕ»

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΝΙΚΟ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Το θέμα της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας «Atmel Hellas A.E», η οποία επιχορηγήθηκε με 7,6 εκ ευρώ για την επένδυσή της στην περιοχή Κάτω Καστριτσίου Αχαΐας, και το 2009 απέλυσε όλους τους εργαζόμενους, χωρίς όμως να επιστρέψει την επιχορήγηση, φέρνουν εκ νέου στη βουλή, αφού δεν έχουν λάβει ακόμα απάντηση σε προηγούμενη ερώτησή τους (9-9-2010), οι βουλευτές της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Φώτης Κουβέλης και Νίκος Τσούκαλης.


Στην ερώτησή τους οι βουλευτές αναφέρουν την οριστική απώλεια για το ελληνικό δημόσιο της επιχορήγησης, ύψους 7,6 εκατ. ευρώ προς την εταιρεία Atmel Hellas AE, με έδρα την Πάτρα, φαίνεται ότι οδήγησε η ανεξήγητη καθυστέρηση αναζήτησης του πιο πάνω ποσού, εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.


Σύμφωνα με πληροφορίες στις 10/10/10 παρήλθε η προθεσμία για την αναζήτηση εκ μέρους του δημοσίου, της πιο πάνω επιχορήγησης φαίνεται όμως ότι κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες αμέλησαν να πράξουν τα νόμιμα, γεγονός που επιτείνει τις απορίες μας για τις προθέσεις των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων.


Οι βουλευτές ερωτούν τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, εάν αληθεύει ότι παρήλθε η προθεσμία (10-10-10) για την εκ μέρους του Δημοσίου αναζήτηση της επιχορήγησης των 7,6, εκατ. ευρώ και αν ναι, τι προτίθεται να πράξει για την αναζήτηση των ευθυνών και τον εντοπισμό των υπευθύνων για την εξέλιξη αυτή, ενώ ζητούν και την κατάθεση όλων των σχετικών εγγράφων.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ


«Στην οριστική απώλεια για το ελληνικό δημόσιο της επιχορήγησης, ύψους 7,6 εκατ. ευρώ προς την εταιρεία Atmel Hellas AE, με έδρα την Πάτρα, φαίνεται ότι οδήγησε η ανεξήγητη καθυστέρηση αναζήτησης του πιο πάνω ποσού, εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου σας.


Σύμφωνα με πληροφορίες στις 10/10/10 παρήλθε η προθεσμία για την αναζήτηση εκ μέρους του δημοσίου, της πιο πάνω επιχορήγησης φαίνεται όμως ότι κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες αμέλησαν να πράξουν τα νόμιμα, γεγονός που επιτείνει τις απορίες μας για τις προθέσεις των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων.


Επειδή σε περίοδο οικονομικής κρίσης, η εκ μέρους του Δημοσίου, απεμπόληση στοιχειωδών υποχρεώσεων του συνιστά μέγιστη πρόκληση,


Ερωτάται ο κ Υπουργός


- Αληθεύει ότι παρήλθε η προθεσμία (10-10-10) για την εκ μέρους του Δημοσίου αναζήτηση της επιχορήγησης των 7,6, εκατ. ευρώ και αν ναι, τι προτίθεστε να πράξετε για την αναζήτηση των ευθυνών και τον εντοπισμό των υπευθύνων για την εξέλιξη αυτή;


Ζητάμε επίσης να κατατεθεί το σύνολο των εγγράφων που αφορούν στο πιο πάνω θέμα και συγκεκριμένα: α) το σύνολο της αλληλογραφίας- αν υπάρχει- μεταξύ του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών (έδρα της εταιρείας) και των αρμοδίων υπηρεσιών,


β) την πιθανή αλληλογραφία των πιο πάνω υπηρεσιών με τους υπεύθυνους της εταιρείας Atmel Α.Ε. και


γ) κάθε άλλο έγγραφο που αφορά σε νόμιμες ενέργειες των υπηρεσιών σας για το συγκεκριμένο θέμα.»

 
Οι ερωτώντες βουλευτές



Φώτης Κουβέλης


Νίκος Τσούκαλης