Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Ωδείου Πατρών


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΚΑΙ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ

Το θέμα της οφειλής του Δήμου Πατρέων στους εργαζόμενους στο Δημοτικό Ωδείο φέρνουν με ερώτησή τους στη βουλή οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης και Φώτης Κουβέλης.

Στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές αναφέρουν ότι η συμπεριφορά της δημοτικής αρχής σε περίοδο που πλήττονται βάναυσα τα εργασιακά δικαιώματα κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, επιτείνει τη δικαιολογημένη ανασφάλεια και φόβο για το μέλλον των εργασιακών σχέσεων, ακόμα και στο δημόσιο τομέα και ερωτούν την υπουργό Παιδείας τι προτίθεται να πράξει ώστε να καταβληθούν στους εννέα εργαζομένους του Δημοτικού Ωδείου, τα οφειλόμενα;

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

170.000 ευρώ οφείλει σε σύνολο εννέα (9) εργαζομένων στο Δημοτικό Ωδείο, ο Δήμος Πατρέων, λόγω διαφοράς αποδοχών, υπερωριακής απασχόλησης, αργιών κλπ της τελευταίας διετίας. Η υποχρέωση του Δήμου τελεδίκησε με την υπ. αριθ.1028/09 απόφαση του Εφετείου Πατρών και λόγω της δυστροπίας να καταβάλει το ποσό εκδόθηκε και κοινοποιήθηκε η υπ.αριθ.355/10 διαταγή πληρωμής του Πρωτοδικείου Πατρών.
Μέρος του πιο πάνω ποσού (50.000ευρώ) εισπράχθηκαν από τους εργαζόμενους με τη διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης, εξακολουθούν δε να οφείλονται τα υπόλοιπα 120.000 ευρώ.

Η συμπεριφορά της δημοτικής αρχής και μάλιστα σε περίοδο που πλήττονται βάναυσα τα εργασιακά δικαιώματα κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, επιτείνει τη δικαιολογημένη ανασφάλεια και φόβο για το μέλλον των εργασιακών σχέσεων ακόμα και στο δημόσιο τομέα.

Δεδομένων των ανωτέρω, ερωτάται η κ. Υπουργός,

Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να καταβληθούν στους εννέα (9) εργαζομένους του Δημοτικού Ωδείου, τα οφειλόμενα;
Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης
Νίκος Τσούκαλης