Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ταμειακά ελλείμματα στο ταμείο της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων υπέβαλε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, σχετική με το θέμα των ταμειακών ελλειμμάτων στην Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, σύμφωνα με το πόρισμα ειδικής επιτροπής.

Ο κ. Τσούκαλης στην ερώτησή του επισημαίνει την ανάγκη ριζικής αναθεώρησης του υφιστάμενου –από την περίοδο της δικτατορίας- θεσμικού πλαισίου που διέπει την ίδρυση και λειτουργία κυνηγετικών συλλόγων και ομοσπονδιών και ερωτά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τι προτίθεται να πράξει για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και τη διαπίστωση τυχόν αξιόποινων πράξεων, καθώς και αν θα διενεργήσει διαχειριστικό έλεγχο στην Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, για την προ του 2007 τριετία, όπως προτείνει η επιτροπή της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Το κείμενο της ερώτησης και αίτησης κατάθεσης εγγράφων έχει ως εξής:

Ταμειακά ελλείμματα χιλιάδων ευρώ, στο ταμείο της Γ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, διαπίστωσε ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε μετά από εντολή του Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τα οποία αφορούν την οικονομική διαχείριση των ετών 2007 και 2008.

Σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής, (το οποίο έχει ήδη σταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αξιόποινες πράξεις) διαπιστώθηκε η ύπαρξη ελλειμμάτων ύψους 345.794,24 € για το 2007 και 77.513,27 € για το 2008, τα οποία μετά την αφαίρεση διαφόρων ποσών που βρέθηκαν σε άλλους λογαριασμούς, το τελικό έλλειμμα φτάνει τις 179.880,71 €.

Η επιτροπή ελέγχου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, προτείνει στο πόρισμά της να συγκροτηθεί άλλη επιτροπή από οικονομικούς υπαλλήλους προκειμένου να κάνουν έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της Ομοσπονδίας για την τριετία προ του 2007.

Εν τω μεταξύ, είναι αναγκαία σήμερα παρά ποτέ, η ριζική αναθεώρηση του υφιστάμενου – από την περίοδο της δικτατορίας- θεσμικού πλαισίου που διέπει την ίδρυση και λειτουργία κυνηγετικών συλλόγων και ομοσπονδιών.

Επειδή το θέμα έχει προκαλέσει αναστάτωση στα μέλη της κυνηγετικής Ομοσπονδίας,

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

1. Προτίθεστε να διενεργήσετε διαχειριστικό έλεγχο στην Γ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, για την προ του 2007 τριετία, όπως προτείνει η επιτροπή της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας;

2. Τι προτίθεστε να πράξετε για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την διαπίστωση τυχόν αξιόποινων πράξεων, στα πλαίσια του πορίσματος της ίδιας επιτροπής;

3. Προτίθεστε να αναθεωρήσετε το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, σύμφωνα με τις επιστημονικές απόψεις ειδικών αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων σας;


ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ

Το πόρισμα της επιτροπής του Γ.Γ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο ερωτών και αιτών βουλευτής


Νίκος Τσούκαλης