Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Δασικό επίδομα πυροσβεστικού προσωπικού.


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Οι εργαζόμενοι στο Πυροσβεστικό Σώμα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια κατά την αντιπυρική περίοδο για την προστασία του δασικού πλούτου της χώρας μας και την περιουσία των πολιτών. Όμως, φέτος, για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν έχει δοθεί καμιά απολύτως προκαταβολή για το δασικό επίδομα στους δικαιούχους πυροσβέστες, ενώ δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά ούτε το ύψος, αλλά ούτε και ο χρόνος καταβολής του επιδόματος.

Εύλογα το πυροσβεστικό προσωπικό εκφράζει ανησυχίες για το αν η χορήγηση του δασικού επιδόματος είναι διασφαλισμένη, σε μια περίοδο μάλιστα που ήδη με το Ν.3845/2010, περικόπηκαν τα επιδόματα που ελάμβαναν τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και αδείας, αρχικά, σε 500, 250 και 250 ευρώ αντίστοιχα και κατόπιν με την υπ. αριθ. Δ.12.Α/931/13-5-2010 εγκύκλιο του Υπουργείου σας μειώθηκαν (το επίδομα αδείας) περαιτέρω από 15 έως και 25 %.

Με βάση τα προαναφερόμενα, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Έχουν εξασφαλιστεί τα αναγκαία κονδύλια για την καταβολή του δασικού επιδόματος και πότε σκοπεύει η κυβέρνηση να καταβάλει στους εργαζόμενους στο Πυροσβεστικό Σώμα το εν λόγω επίδομα;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης

Θανάσης Λεβέντης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός