Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Προς ψηφοδέλτιο ευρύτερης αυτοδιοικητικής και δημοκρατικής αντίληψης κατά κύριο λόγο σε συνεργασία με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ – ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ στην Πελοπόννησο.

Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Δημοκρατικής Αριστεράς

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Δημοκρατικής Αριστεράς Πελοποννήσου που συνεδρίασε τη Δευτέρα 2-8-2010 στην Τρίπολη με την παρουσία του σ. Ανδρέα Νεφελούδη υπεύθυνου Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αφού εκτίμησε την διαμορφωμένη κατάσταση αποφασίστηκαν τα παρακάτω:


1. Η Δημοκρατική Αριστερά θα πάρει μέρος με όλες της τις δυνάμεις στις εκλογές του Νοέμβρη για την ανάδειξη Περιφερειακού Συμβουλίου στη ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, συγκροτώντας ψηφοδέλτιο ευρύτερης αυτοδιοικητικής και δημοκρατικής αντίληψης κατά κύριο λόγο σε συνεργασία με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ – ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ.



2. Η Δημοκρατική Αριστερά θέτει ως προυπόθεση για την κατάρτιση του περιφερειακού της ψηφοδελτίου την επιλογή πολιτικών που:



Θα αναβαθμίζουν το περιβάλλον και θα ενισχύουν την ποιότητα της ζωής των πολιτών σε όλη τη Πελοπόνησο

Θα ανατρέπουν τα καθιερωμένα αντιαναπτυξιακά και αντιπεριβαλλοντικά παραγωγικά πρότυπα,



Θα ενδυναμώνουν τις νέες εναλλακτικές μορφές αγροτικής παραγωγής,o Θα διαμορφώνουν ένα ευρύ δίχτυ φορέων κοινωνικής προστασίας και φροντίδας,o Θα περιφρουρούν και θα ενισχύουν το εισόδημα του παραγωγού και του καταναλωτή και



Θα στοχεύουν στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της αυτοδιοίκησης στα μάτια του πολίτη.



Έτσι ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ είναι η αλλαγή της λειτουργίας της μονάδας της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη με ενίσχυση των περιβαλλοντικών όρων και προϋποθέσεων, η επίλυση του προβλήματος διαχείρισης των υδάτινων πόρων, η εισαγωγή στην αγροτική παραγωγή των βιολογικών καλλιεργειών και διαφάνεια στην διαχείριση των ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων ανάπτυξης.



3. Η Δημοκρατική Αριστερά προτείνει επίσης στις κοινωνίες της Πελοποννήσου για υποψήφιο περιφερειάρχη τον Μπάμπη Βακαλόπουλο