Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Δήλωση Νίκου Τσούκαλη για τα γεγονότα τηε Ξερόλακκας

Πανικόβλητη η Δημοτική μας Αρχή «ανέθεσε» τη λύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων που η ίδια δημιούργησε με την ανικανότητά της, στις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και στη Δικαιοσύνη. Οι μηνύσεις δεν μπορούν να κρύψουν τη γύμνια των επιχειρημάτων της η οποία «κατάφερε» να μετατρέψει το ΧΥΤΑ σε ΧΑΔΑ, επιμένοντας σε μια αδιέξοδη διαδικασία επέκτασης ενός χώρου που αποτελεί τοξική βόμβα για ολόκληρη την πόλη.

Οι κάτοικοι με τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις κατόρθωσαν με συστηματικό, επίμονο τρόπο να καταδείξουν την επικινδυνότητα του ΧΥΤΑ, να αναδείξουν τις τεράστιες διαχρονικές ευθύνες και τον εμπαιγμό εκ μέρους των δημοτικών αρχών και να κινητοποιήσουν τις δικαστικές και ελεγκτικές αρχές.

Σήμερα η παρούσα Δημοτική Αρχή, αντί να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της καταφεύγει σε μηνύσεις κατά των πολιτών που αγωνίζονται για την υγεία των παιδιών τους και την προστασία του περιβάλλοντος ολόκληρης της πόλης. Η πολιτική της είναι αδιέξοδη, αλαζονική και αυταρχική και δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβει τόσο καλύτερα για την πόλη.