Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Σε ανεξέλεγκτες χωματερές έχουν μετατραπεί παραλιακές εκτάσεις στις περιοχές δήμου Ωρωπίων, κοινότητας Συκάμινου-Χαλκουτσίου και Μαρκόπουλου .

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Όπως αναφέρεται, στο παραλιακό μέτωπο της προαναφερόμενης περιοχής παρατηρείται μία απαράδεκτη εικόνα από αισθητική, περιβαλλοντική και υγειονομική άποψη. Ειδικότερα, παραλιακές εκτάσεις που βρίσκονται σε ελάχιστη απόσταση από την παραλία και από χώρους λουομένων, έχουν μετατραπεί σε χώρους εναπόθεσης απορριμμάτων και κάθε είδους αχρήστων υλικών, τα οποία καταλαμβάνουν ακόμα και μέρος του οδοστρώματος.

Η συνεχής συσσώρευση απορριμμάτων, η οποία πραγματοποιείται επί σειρά μηνών σε συγκεκριμένα σημεία (γήπεδο Χαλκουτσίου, παραλία, τέρμα οδού Πινδάρου κ.λ.π ), σε συνδυασμό με την άνοδο της θερμοκρασίας, δημιουργεί ενδεχόμενες εστίες πυρκαγιών και προκαλεί πρόσθετα υγειονομικά προβλήματα σε περιοίκους, λουόμενους και διερχόμενους.

Επειδή, όπως προκύπτει, οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς αδυνατούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά την ανωτέρω ανεξέλεγκτη ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Για ποιο λόγο μέχρι σήμερα οι αρμόδιοι φορείς δεν προέβησαν στις δέουσες ενέργειες για την έγκαιρη απομάκρυνση των απορριμμάτων από τις προαναφερόμενες περιοχές ;

Ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθενται να λάβουν άμεσα για την περιβαλλοντική και αισθητική αποκατάσταση της περιοχής;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Θανάσης Λεβέντης

Φώτης Κουβέλης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός