Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Υλοποίηση της σύμβασης παραχώρησης του Παμπελοποννησιακού σταδίου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Την υλοποίηση της σύμβασης παραχώρησης του Παμπελοποννησιακού σταδίου εκ μέρους της πολιτείας, ζητούν με ερώτησή τους προς τον υπουργό πολιτισμού, οι ανεξάρτητοι βουλευτές της αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός.

Στην ερώτησή τους οι 4 βουλευτές αναφέρουν:

Ούτε ένα € δεν έχει εκταμιευτεί για τη λειτουργία και συντήρηση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου της Πάτρας, παρά την υποχρέωση της πολιτείας προς το Δήμο Πατρέων όπως αυτή καταγράφεται στη σύμβαση παραχώρησης που είχε υπογραφεί πριν από τρία χρόνια. Σύμφωνα με την ανωτέρω σύμβαση η Γ. Γ Αθλητισμού προβλεπόταν να διαθέσει στο Δήμο Πατρέων 300.000 € το Μάρτιο του 2009 και 800.000 € το 2010 αλλά και 1,5 εκατομμύριο € από τα «Ολυμπιακά Ακίνητα» προκειμένου να συντηρηθεί και να λειτουργήσει η εγκατάσταση.

Η λειτουργία του σταδίου, που σήμερα γίνεται με την οικονομική ενίσχυση του Δήμου Πατρέων, ο οποίος έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει, θα γίνει προβληματική εάν συνεχιστεί η αθέτηση των οικονομικών υποχρεώσεων που είχε αναλάβει το ΥΠΠΟ και τα «Ολυμπιακά Ακίνητα». Στον αέρα παραμένει επίσης η σύσταση του Φορέα για τη διαχείριση του σταδίου μιας και δεν είναι δυνατή η συγκρότηση Α.Ε χωρίς οικονομικούς πόρους.

Επειδή η λειτουργία του σταδίου, για το οποίο δαπανήθηκαν εκατομμύρια €, είναι απολύτως απαραίτητη, τόσο για την αθλητική κοινότητα της πόλης, όσο και για τους αθλούμενους πολίτες,

ερωτάται οκ. Υπουργός

Πότε θα εκπληρώσει το υπουργείο τις οικονομικές του υποχρεώσεις προς το Δήμο Πατρέων, σύμφωνα με όσα προβλέπει η υπογραφείσα σύμβαση παραχώρησης;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Φώτης Κουβέλης
Θανάσης Λεβέντης
Νίκος Τσούκαλης
Γρηγόρης Ψαριανός