Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Κλειστό και λεηλατημένο παραμένει σχολικό κτίριο στον Δήμο Αχαρνών.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Υπό διάλυση και ανεκμετάλλευτο παραμένει το σχολικό κτίριο το οποίο κατασκευάστηκε και παραδόθηκε το 2008, προκειμένου να στεγαστεί το 13ο Γυμνάσιο Αχαρνών στην περιοχή της Αυλίζας.


Στο εν λόγω κτίριο που σήμερα κάθε άλλο παρά σχολικό οίκημα θυμίζει, επρόκειτο να στεγαστούν μαθητές της περιοχής ώστε να αποσυμφορηθεί το 1ο Γυμνάσιο Αχαρνών, όπου φοιτούν 350 μαθητές. Το εν λόγω σχολικό κτίριο όμως δεν λειτούργησε ποτέ, λόγω των εκτεταμένων φθορών που υπέστη.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο του 2ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής το κτίριο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές που το κόστος τους υπολογίζεται στις 100.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, τα περισσότερα τζάμια είναι σπασμένα, όπως και οι εσωτερικές πόρτες του σχολείου. Μεγάλο μέρος της ψευδοροφής έχει καταστραφεί, έχουν αφαιρεθεί καλώδια από το ηλεκτρικό δίκτυο του κτιρίου, έχει καταστραφεί το εγκαταστημένο σύστημα πυρόσβεσης, τα είδη υγιεινής έχουν υποστεί μεγάλες φθορές.

Επιπλέον, σοβαρές ζημιές εντοπίζονται στο δάπεδο και στους εσωτερικούς τοίχους, ενώ έχουν κλαπεί το αλεξικέραυνο του σχολείου και εξαρτήματα του δικτύου υδροδότησης εντός και εκτός του δικτύου.

Δεδομένου ότι παρά το εύρος των φθορών δεν υπήρξε άμεση αποκατάστασή τους και τον περασμένο Σεπτέμβριο ανεστάλη η λειτουργία του σχολικού κτιρίου, οι τοπικοί φορείς καταγγέλλουν την αδιαφορία της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θεωρώντας πως δεν δόθηκε η δέουσα σημασία στη σημερινή κατάσταση.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:


Για ποιους λόγους το σχολικό κτίριο που κατασκευάστηκε και παραδόθηκε το 2008 προκειμένου να στεγαστεί το 13ο Γυμνάσιο Αχαρνών στην περιοχή της Αυλίζας οδηγήθηκε σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση;

Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να εξασφαλιστεί η λειτουργία του συγκεκριμένου σχολικού κτιρίου;

Ποιο το χρονοδιάγραμμα που πρόκειται να θέσει προκειμένου: α. να αποκατασταθούν οι εκτεταμένες φθορές του εν λόγω σχολικού κτιρίου β. να εξοπλιστεί με την απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή και το απαραίτητο φυλακτικό προσωπικό ώστε να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον;


Οι ερωτώντες βουλευτές

Θανάσης Λεβέντης

Φώτης Κουβέλης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός