Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Απίστευτη ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ στην Πάτρα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Την απίστευτη ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ στην Πάτρα, μεταφέρουν με ερώτησή τους στη βουλή, οι ανεξάρτητοι βουλευτές της αριστεράς Φώτης Κουβέλης, Θανάσης Λεβέντης, Νίκος Τσούκαλης και Γρηγόρης Ψαριανός, ρωτώντας την υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει τις καθημερινές εικόνες ντροπής που παρατηρούνται στην πιο πάνω υπηρεσία.


Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Απίστευτη ταλαιπωρία που προσβάλει βάναυσα την ανθρώπινη αξιοπρέπεια υφίστανται χιλιάδες ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ στο ν. Αχαΐας λόγω έλλειψης προσωπικού. Ηλικιωμένοι, ασθενείς αλλά και εργαζόμενοι αναμένουν μέχρι και τρείς ώρες στην ουρά, η οποία εκτείνεται στους γύρω δρόμους προκειμένου να θεωρήσουν το βιβλιάριό τους.

Το φαινόμενο εμφανίστηκε πριν από μήνες όταν έληξαν οι συμβάσεις πέντε συμβασιούχων ελεγκτών και οι δύο μόνο που έχουν απομείνει αδυνατούν, όπως είναι φυσικό, να ανταποκριθούν στον τεράστιο φόρτο των αρμοδιοτήτων τους.

Επειδή η κατάσταση έχει ήδη πάρει εκρηκτικές και ανεξέλεγκτες καταστάσεις,

Ερωτάται η κ. υπουργός

1. Σε τι ενέργειες έχετε προβεί για την κάλυψη των κενών θέσεων στον ΟΠΑΔ Πάτρας;

2.Πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τις καθημερινές εικόνες ντροπής που παρατηρούνται στην πιο πάνω υπηρεσία;

Οι ερωτώντες βουλευτές



Φώτης Κουβέλης


Θανάσης Λεβέντης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός



Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

ΘΕΜΑ: Απάντηση σε ερωτήσεις Βουλευτών

Απαντώντας στις με αρ. 12138/24-6-2010. 12226/28-6-2010 Ερωτήσεις και 3817/5-7-2010 Αναφορά που κατατέθηκαν στη Βουλή από τους Βουλευτές κ.κ. Θ. Λεβέντη, Ν. Τσούκαλη Γ. Ψαριανό. Α. Χρυσανθακόπουλο και Μ. Μπεκίρη σχετικά με την έλλειψη ελεγκτών ιατρών του ΟΠΑΔ στην Αχαΐα, σας πληροφορούμε τα εξής:

Στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας έχει ορισθεί ένας οδοντίατρος του Ε Σ Υ ως ελεγκτής οδοντίατρος του ΟΠΑΔ. ο οποίος από ετών εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους του Οργανισμού.


Ήδη. από 1-7-2010 έχουν συναφθεί συμβάσεις μίσθωσης έργου ενός (1) έτους με τέσσερις (4) ελεγκτές ιατρούς για την κάλυψη των αναγκών στην ΥΠΑΔ Αχαΐας, ενώ ήδη στον Τομέα ΥΔΚΥ της ΥΠΑΔ Αχαΐας υπηρετεί ένας (1) επιπλέον μόνιμος ελεγκτής ιατρός. Ένας εξ αυτών μια φορά την εβδομάδα παρέχει έργο στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας.

Παράλληλα, σας γνωρίζουμε ότι ο ΟΠΑΔ έχει υποβάλλει αίτημα στους αρμόδιους Υπουργούς για πρόσληψη εκατόν εβδομήντα εννέα (179) ελεγκτών ιατρών και οδοντιάτρων τριετούς θητείας για κάλυψη των αναγκών του πανελλαδικά.
Εκτίμηση μας είναι ότι το πρόβλημα το οποίο δημιουργήθηκε από τη λήξη των συμβάσεων μίσθωσης έργου ελεγκτών ιατρών και οδοντιάτρων, αποκαθίσταται σταδιακά.


Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ


Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ