Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Το νοσοκομείο Ρόδου εκπέμπει Σήμα Κινδύνου


ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Το νοσοκομείο Ρόδου αντιμετωπίζει καθημερινά οξυμμένα προβλήματα που εμποδίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του. Οι εργαζόμενοι είναι θορυβημένοι γιατί δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους κατοίκους της Ρόδου, πολύ περισσότερο τους χιλιάδες τουρίστες που καταφθάνουν στο νησί. Μάλιστα ο διοικητής του ιδρύματος και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ίδρυμα κατέθεσαν στον πταισματοδίκη της Ρόδου σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον νοσοκομείο.

Τα χρέη του νοσοκομείου διογκώνονται συνεχώς, ενώ οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι μεγάλες και ιδιαίτερα από τη στιγμή που έληξε η σύμβαση των 50 εποχιακών υπαλλήλων.

Επιπλέον, όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι:

- Η ψυχιατρική κλινική εδώ και έναν χρόνο έχει απομείνει χωρίς ψυχιάτρους.
- Η νευρολογική κλινική από τον Μάιο του 2010 έχει απομείνει με μία επιμελήτρια Β' νευρολόγο, με αποτέλεσμα τη «συγχώνευσή» της με την παθολογική κλινική του νοσοκομείου.
- Το νοσοκομειακό φαρμακείο «λειτουργεί» από τον Οκτώβριο του 2007 χωρίς μόνιμους φαρμακοποιούς.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

Τι μέτρα προτίθεται να πάρει για την άμεση στελέχωση του νοσοκομείου της Ρόδου με το απαραίτητο προσωπικό ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το νοσοκομείο εύρυθμα και ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο όπου αναμένεται λόγω των επισκεπτών να αυξηθούν κατακόρυφα οι ανάγκες του;

Είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να προσλάβει το κατάλληλο προσωπικό ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του φαρμακείου και της ψυχιατρικής κλινικής καθώς και η επαναλειτουργία της νευρολογικής κλινικής;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Θανάσης Λεβέντης

Φώτης Κουβέλης

Νίκος Τσούκαλης

Γρηγόρης Ψαριανός