Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Συζητείται σήμερα στη βουλή επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Τσούκαλη για τις εργατικές κατοικίες στη Λεύκα Πατρών.

Συζητείται σήμερα 17-5-2010 στην ολομέλεια της βουλής η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης, σχετικά με τα κατασκευαστικά προβλήματα των εργατικών κατοικιών του Οικισμού «ΠΑΤΡΑ ΧΙV» στη Λεύκα Πατρών.


Όπως είναι γνωστό τα διαμερίσματα, που παραχωρήθηκαν προσωρινά στους 60 δικαιούχους πριν 10 μόλις μήνες( !!) έχουν μεταβληθεί σε χαίνουσα πληγή για τους ενοίκους τους. Τίποτε σχεδόν δε λειτουργεί σωστά. Υδραυλικές εγκαταστάσεις θέρμανσης με συνεχείς διαρροές, πλημμυρίζουν ακόμα και τα υπόγεια, επιχρίσματα σαν τσιγαρόχαρτα, δάπεδα κούφια με ευτελής ποιότητας πλακάκια, ηλεκτρικές εγκαταστάσεις με γυμνά καλώδια και με μόνιμα βραχυκυκλώματα, όλες οι κεντρικές πόρτες πετσικαρισμένες, ταράτσες με ελλειπή στεγανότητα, κτλ.

Ο κ. Τσούκαλης με την ερώτησή του καλεί τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει εάν προτίθεται να πραγματοποιήσει επιστημονική πραγματογνωμοσύνη από αδιάβλητο φορέα (πχ. . ΤΕΕ) στον οικισμό, καθώς και εάν σκοπεύει να προβεί στην άμεση αποκατάσταση των αστοχιών των διαμερισμάτων για την ανακούφιση των ενοίκων από τη συνεχή και επώδυνη οικονομική τους αιμορραγία.

Η συζήτηση της ερώτησης θα μεταδοθεί από το κανάλι της βουλής μετά τις 18.00.