Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Δήλωση Νίκου Τσούκαλη για την απόλυση δημοσιογράφων


Η απαράδεκτη και καταχρηστική απόλυση των δημοσιογράφων Μιχάλη Μπαϊρακτάρη και Άγγελου Κωνσαντίνου από τον τηλεοπτικό σταθμό ΤΕΛΕ ΤΙΜΕ έρχεται να καταδείξει την προκλητικά αντεργατική φιλοσοφία του εργοδότη μεγαλοεφοπλιστή κ. Ρέστη.

Οι απολύσεις για λόγους «ακρίβειας» αποτελούν σαφή παραβίαση των δικαιωμάτων που με αγώνες έχει κατοχυρώσει ο δημοσιογραφικός κόσμος της χώρας και θα πρέπει να ανακληθούν.

Εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου στους απολυμένους δημοσιογράφους και την ΕΣΗΕΠΗΝ και καλώ όλους τους συνδικαλιστικούς και πολιτικούς φορείς του νομού να αντισταθούν δυναμικά στον εργοδοτικό μεσαίωνα.


Δήλωση του Νίκου Τσούκαλη για την παραπομπή σε δίκη του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου

Η παραπομπή σε δίκη στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηλείας του μαχητή δημοσιογράφου της Ηλείας Μάκη Νοδάρου, έρχεται να επιβεβαιώσει τη σοφία της λαϊκής ρύσης «εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι».

Επειδή οι αποκαλύψεις του και οι δημοσιογραφικές του έρευνες για το περίφημο πλέον «Κράτος της Ζαχάρως» αλλά και οι διεισδυτικές του έρευνες για οικονομικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα ενοχλούν, προσπαθούν με διώξεις και αντιπερισπασμούς να τον φιμώσουν.

Το κόμμα μου αλλά και εγώ προσωπικά έχουμε πολλές φορές μεταφέρει στη βουλή, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, θέματα που ο Μάκης Νοδάρος ανέδειξε με τη μαχητική του πένα.

Είμαστε στο πλευρό του και αυτή τη φορά εκφράζοντας τη συμπαράστασή μας στην δικαστική του περιπέτεια αλλά και στον αγώνα του για να μπορεί (αυτός και κάθε ελεύθερος δημοσιογράφος) να υπηρετεί την αλήθεια και την υπεύθυνη πληροφόρηση των πολιτών.