Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Δημοπράτηση του 3ου τμήματος του νέου λιμένα της Πάτρας


ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

Τη δημοπράτηση του 3ου τμήματος του νέου λιμένα της Πάτρας και την άμεση παραλαβή και λειτουργία του ήδη ολοκληρωμένου 2ου τμήματος, ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης.

Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει πως στις σημερινές δύσκολες συνθήκες η τοπική οικονομία υφίσταται πλήγματα, όσο δεν αναβαθμίζεται ο εμπορικός χαρακτήρας του λιμανιού και ερωτά τον υπουργό ποιος είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου για την δημοπράτηση του 3ου τμήματος του νέου λιμένα, πότε προβλέπεται να παραληφθούν και να τεθούν σε λειτουργία οι εγκαταστάσεις του και γιατί καθυστερεί ο διορισμός της νέας διοίκησης του ΟΛΠΑ.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων/Μεγάλων Έργων Δυτικής Ελλάδας (Τμήμα κατασκευής έργων με έδρα την Πρέβεζα), ενημέρωσε εγγράφως τον Οργανισμό Λιμένα Πατρών (ΟΛΠΑ) ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής του έργου «Ολοκλήρωση Λιμενικών Έργων 2ου Τμήματος και έργα υποδομής νέου λιμένα Πατρών»
Παρά όμως την ολοκλήρωση των έργων, το νέο λιμάνι της πόλης δεν έχει επισήμως παραληφθεί, δεδομένου ότι από τον προηγούμενο Οκτώβριο ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ έχουν καταθέσει τις παραιτήσεις τους, χωρίς να έχουν οριστεί οι αντικαταστάτες τους.
Πέραν όμως της εκκρεμότητας ορισμού νέας διοίκησης στον ΟΛΠΑ, αυτό που πρωτίστως απασχολεί τους φορείς της περιοχής είναι η δημοπράτηση του έργου «Νέος Λιμένας Πατρών, 3ο τμήμα Ά φάση» προκειμένου να αναβαθμιστεί πέραν του επιβατικού και ο εμπορικός χαρακτήρας του Λιμανιού.
Επειδή στις σημερινές δύσκολες συνθήκες η τοπική οικονομία υφίσταται πλήγματα όσο δεν αναβαθμίζεται ο εμπορικός χαρακτήρας του λιμανιού,

ερωτάται ο κ. υπουργός

1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του υπουργείου για την δημοπράτηση του 3ου τμήματος του νέου λιμένα της Πάτρας

2. Πότε προβλέπεται να παραληφθούν και να τεθούν σε λειτουργία οι πρόσφατα ολοκληρωθείσες εγκαταστάσεις του νέου Λιμένα;

3. Γιατί καθυστερεί ο διορισμός της νέας διοίκησης του ΟΛΠΑ και πότε προβλέπεται να γίνει;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΘΕΜΑ: Δημοπράτηση 3ου τμήματος του νέου λιμένας Πατρών
ΣΧΕΤ :Η Ερώτηση 8474/8.4,2010 που κατέθεσε στη Βουλή. Ο Βουλευτής κ. Νίκος Τσούκαλης


Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης, παρακαλούμε να πληροφορήσετε τον κ. Βουλευτή τα εξής:

1. Η διακήρυξη του έργου «Νέος Λιμένας Πατρών 3° τμήμα Α' φάση» ανακλήθηκε και το έργο θα επαναδιακηρυχθεί με βελτίωση των αρχικών όρων.

2. Το έργο «Ολοκλήρωση λιμενικών έργων 2°" τμήματος και έργα υποδομής νέου Λιμένα Πατρών» έχει αποπερατωθεί και η αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου θα προβεί σύντομα και στη διοικητική παράδοση-παραλαβή στον Οργανισμό Λιμένα Πατρών (ΟΛΠΑ).

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ