Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

ΜΕΡΙΜΝΑ: «ουαί τοις αδυνάτοις»!!!

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Με μια πρωτοφανούς αναλγησίας δήλωση η Υπουργός Υγείας, κ. Ξενογιαννακοπούλου, γνωστοποίησε στους εκπροσώπους της διοίκησης του ιδρύματος «ΜΕΡΙΜΝΑ» ότι η επιχορήγηση για το 2010 θα ανέλθει στο ποσό των 20.000 ευρώ!!


Δήλωση-απόφαση της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης να πάψει να ασχολείται με οτιδήποτε «μη παραγωγικό» και «μη βιώσιμο». Η διαχείριση της οικονομικής κρίσης, σημαίνει για την κυβέρνηση, πλήρη κατεδάφιση της κοινωνίας, πολύ δε περισσότερο των αδύναμων και περιθωριοποιημένων κρίκων της.

Η κυνική δήλωση του Υπουργείου και η πρόθεσή του να εντάξει την προστασία των αδυνάμων στη στυγνή και ακραία νεοφιλελεύθερη δημοσιονομική διαχείριση παραπέμπει στις πιο μαύρες περιόδους της ανθρωπότητας, αυτές του Καιάδα και της Σπιναλόγκα.

Εάν ο πολιτισμός κάθε κοινωνίας φαίνεται από τον τρόπο συμπεριφοράς προς τους αδυνάτους, τότε είναι βέβαιο πως έχουμε ήδη εισέλθει στη νέα βαρβαρότητα.

Επειδή όμως οι οποιεσδήποτε προθέσεις και αποφάσεις της κυβέρνησης μας αφορούν τόσο ως τοπική κοινωνία όσο και ως άτομα, στο χέρι των τοπικών αρχών εναπόκειται η θέληση να αποτρέψουμε αυτή την πορεία.