Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Ανεύρεση υπευθύνων της επίθεσης κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με δημοσιεύματα πολλών εφημερίδων της Τρίτης 2/2/2010, για άλλη μια φορά η «υπόθεση Κούνεβα» οδεύει προς το αρχείο. Ο 13ος τακτικός ανακριτής που υποχρεώθηκε ύστερα από εντολή του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας να διενεργήσει συμπληρωματική έρευνα, περάτωσε μέσα σε δυο μήνες την ανάκριση θεωρώντας ότι έχει εξαντλήσει τις ενέργειες του.


Με δεδομένη τη σοβαρότητα της υπόθεσης, τη διεθνή κινητοποίηση, το κοινό περί δικαίου αίσθημα και τις δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στις 27/01/2010 στην ειδική μόνιμη επιτροπή ισότητας, νεολαίας και δικαιωμάτων του ανθρώπου σύμφωνα με τις οποίες: «.. κάνουμε μια συστηματική προσπάθεια να εντοπιστούν οι σκληροί αυτοί δολοφόνοι, οι σκληροί αυτοί κακοποιοί. Υπάρχουν ενδείξεις για μια σειρά πραγμάτων, τα οποία εξετάζει, αυτή τη στιγμή, η Υπηρεσία. Είμαι βέβαιος ότι θα γίνουν όλες οι ενέργειες, προκειμένου ο δράστης ή οι δράστες αυτής της υπόθεσης να συλληφθούν, να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.»

Ερωτώνται οι Υπουργοί:

1. Γιατί δεν απέδωσε μέχρι σήμερα η "συστηματική προσπάθεια";

2. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν προκειμένου να συνεχιστεί η έρευνα, να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Ηρώ Διώτη

Θοδωρής Δρίτσας

Νίκος Τσούκαλης

Τάσος Κουράκης

Φώτης Κουβέλης



Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ



Ερώτηση: 5648/4-2-2010

Σε απάντηση της αριθμ. 5648/4-2-2010 ερώτησης που κατέθεσαν στην Βουλή των Ελλήνων οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. κ. Η. Διώτη, Θ. Δρίτσας, Ν. Τσούκαλης, Τ, Κουράκης και Φ. Κουβέλης, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το αριθμ. 197/16-2-2010 έγγραφο νου 13ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών. για το έγκλημα που τελέστηκε σε βάρος της Κωνσταντίνος Κούνεβα διενεργήθηκε αρχικά αστυνομική και στη συνέχεια, ύστερα από παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, προκαταρκτική εξέταση. Ακολούθως σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος συγκεκριμένου προσώπου (κατηγορούμενου), η οποία διαβιβάστηκε στο 13° Τακτικό Τμήμα Πλημμελειοδικών Αθηνών για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης. Μετά την ολοκλήρωση της κύριας ανάκρισης, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών διέταξε τη διενέργεια συμπληρωματικής κύριας ανάκρισης, μετά. το πέρας της οποίας η δικογραφία χρεώθηκε σε Εισαγγελικό Λειτουργό (1-2-2010). για την υποβολή προτάσεως στο Δικαστικό Συμβούλιο (αρ. δικογρ. Β 2009/53 - ΕΓ 70-2010/93).

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ